TV pretplata zakonita

Ustavni sud Srbije dostavio RTS-u rešenje da je TV pretplata zakonita i da ne prihvata ni jedan od podnetih zahteva da se ispita ustavnost njenog plaćanja.

Radio-televiziji Srbije dostavljeno je Rešenje Ustavnog suda Srbije kojim se potvrđuje da taj sud ne prihvata ni jedan od podnetih zahteva da se ispita ustavnost plaćanja pretplate.

Time su sve dosadašnje sumnje o nezakonitosti i neustavnosti ove obaveze za sve građane Srbije otklonjene.

Ustavni sud je konstatovao da ustanovljenje posebnog nezavisnog Javnog radiodifuznog servisa, koji podrazumeva i njegovu finansijsku nezavisnost, predstavlja međunarodno prihvaćen standard u ovoj oblasti.

Države uređuju obavezu obezbeđenja sredstava na način kojim se omogućava nezavisnost Javnog radiodifuznog servisa od uticaja Države.

broj komentara 27 pošalji komentar
(sreda, 22. feb 2012, 06:53) - anonymous [neregistrovani]

tv -zastita

pošto je tv program ,roba za koju treba plaćati ,to se mora ipoštovati. Jedino Ja ili MI moramo da možemo birati robu koju plaćamo.Ako već ne možemo ,predlažem tv kući da zaštiti svoj program "skremblovanjem" i da mi zabrani ,ili bolje rečeno onemogući gledanje tih kanala ,programa.

(četvrtak, 19. jan 2012, 11:28) - Bogomir [neregistrovani]

pitanje

Molim vas da li se uvodjenjem digitalne tv razmislja o modelu naplate tv racuna putem kontrole isporucivanja signala samo onome ko to i placa a da onaj ko ne plati ne moze da koristi signal( kartica ,kod ili nesto slicno) hvala unapred.

(nedelja, 13. mar 2011, 21:08) - anonymous [neregistrovani]

TV

kako je moguce da pored placanja racuna za kablovsku ( IPTV, SBB ), moras da platis i racun za TV. zbog cega nemoze samo jedno???

(utorak, 30. nov 2010, 12:12) - anonymous [neregistrovani]

tv pretplata

Bio sam prinuđen da sklopim Ugovor sa kablovskom, jer nisam mogao pre toga skoro nijedan program čestito da vidim. A sada plaćaj za nešto što uopšte ne koristiš.

(utorak, 30. nov 2010, 12:08) - anonymous [neregistrovani]

tv pretplata

Sigurno ste dobro situirani, pa plaćate. Ja od jedne plate sa četvoročlanom porodicom ne mogu ni struju kompletno da isplatim, a kamoli tv. Uz to, ugovor za kablovsku sam sklopio i pre nego što je Zakon donet. Gde je tu pravo na izbor.

(ponedeljak, 15. nov 2010, 19:15) - branko [neregistrovani]

tv pretplata

sta da kazem ,placam (IP TV , VIVU obe su kablovske )a takodje placam i RTS pretplatu uz racun za struju ne mogu da razumem ljude koji se prave pametni i ne placaju a to je zakonska obaveza mislim da ce posle tuzbi i presuda da promene ponasanje i redovno da izmiruju svoje obaveze (rtv pretplata nije ko hoce nego svako ko ima el.broilo mora da placa a ako nema televizor neka kupi)

(subota, 27. feb 2010, 10:22) - anonymous [neregistrovani]

slazem se

prava konstatacija;potpuno podrzavam ideju

(subota, 27. feb 2010, 09:09) - Nebojsa [neregistrovani]

I treba da se placa!

Ja redovno placam tv pretplatu,a svima onima koji su se pravili pametni,rekao sam i tada,niste vi sud,kad Ustavni sud oceni da je pretplata zakonita sta onda,a oni meni,vidi ga pravnik stalno nesto izvodi.E,pa eto vam sad pravnika koji izvodi.

(subota, 27. feb 2010, 01:17) - anonymous [neregistrovani]

Ha ha ha

Ja sam za placanje TV prtplate, i sam je uredno placam .Ali me interesuje otkud ovome gospodinu ideja da nesto ovako kaze za oduzimanje televizora u EU.

(subota, 27. feb 2010, 01:01) - Ivan [neregistrovani]

pretplata

Pravno gledamo, Ustavni sud je dono sasvim korektnu odluku po pitanju uspostavljanja rtv pretplate. RTS bi moralo da nadje drugi modalitet naplate pretplate. Koliko sam upoznat sa sistemima naplate u Evropi i regionu nije po poznat ovkav modaliete naplate. RTV pretplatu RTS mora da odvoji od racuna za elektricnu energiju, na taj nacin ce omoguciti da i oni ljudi koji ne mogu da plate celokupan iznos elektricne energije, da plate pretplatu i time ispune svoju obavezu.