Veteranima isplata dnevnica uz kamatu

Donete prve presude u korist valjevskih veterana, učesnika ratova devedesetih. Država obavezna da im isplati dnevnice sa kamatom. Veterani pozivaju na rešavanje problema dnevnica mimo sudskih sporova.

Opštinski sud u Valjevu doneo je prve presude u korist ratnih veterana, učesnika ratova 1990.-tih, o isplati ratnih dnevnica, rekao je danas predsednik valjevskog Udruženja boraca ratova 1990-tih Ljubomir Bradić.

Prema ovim presudama, prihvaćeni su tužbeni zahtevi desetak veterana protiv Republike Srbije, koja je obavezna da im isplati ratne dnevnice uz pripadajuću kamatu za vreme provedeno u ratnim operacijama, rečeno je na konferenciji za novinare.

Prema proceni Bradića, svaki od veterana na koje se presuda odnosi će, kada se obračunaju kamate, dobiti oko pola miliona dinara.

Bradić je ocenio da te presude potvrđuju da su zahtevi više od 2.000 rezervista iz valjevskog kraja, koliko ih je podnelo tužbe Opštinskom sudu za isplatu ratnih dnevnica, bili opravdani.

Bradić je, međutim, dodao da je dalje vođenje sudskih sporova sa državom nepotrebno i da umesto gubljenja dragocenog vremena i visokih sudskih troškova treba postići dogovor kako bi se problem ratnih dnevnica regulisao mimo sudskih sporova.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 20. feb 2009, 14:12)
marko [neregistrovani]

Poruka

bilo je vreme da se drzava podseti na stradanja i pogibije u vreme nato agresije.....treba da plate i porodicama poginulih