Analiza sposobnosti Vojske Srbije za 2015. godinu

Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2015. godinu održana je u Domu Garde u Topčideru.

Analizi su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar odbrane Zoran Đordević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U toku analize sagledani su rezultati rada Vojske Srbije u 2015. godini, dostignuća u izgradnji operativnih i funkcionalnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, kao i Vojske Srbije u celini za izvršenje dodeljenih misija, zatim elementi operativnih i funkcionalnih sposobnosti za 2015. godinu i druga pitanja koja uticu na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Definisani su i zadaci za održavanje i unapredivanje sposobnosti Vojske Srbije u 2016. godini.

Nakon analize, učesnici su videli prikaz naoružanja i vojne opreme, a predstavljeni su im i najnoviji naslovi vojnoizdavačke delatnosti, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar