Stefanović: Srbija spremna za udarni talas kiša

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović navodi da su nadležni spremni da hitno reaguju i zaštite građane i imovinu ukoliko Srbiju budu zahvatile dodatne obilne padavine.

Stefanović je rekao i da će, ukoliko bude potrebe, u zaštiti stanovništva i imovine biti angažovan i Rusko-srpski humanitarni centar.

Precizirao da su Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije i drugi državni organi spremni da hitno reaguju ukoliko Srbiju bude zahvatio kišni talas sa mogućim padavinama od 30 litara vode po kvadratnom metru.

"Situcija se prati iz sata u sat i na svaku promenu se upućuju ili dodatne snage ili se postojeće pravovremeno raspoređuju na terenu", rekao je Stefanović prilikom obilaska Vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Istakao je da vremenske prognoze ukazuju da će "udarnim talasom koji se očekuje u narednih 36 sati biti ugrožen istok zemlje - Bor, Zaječar i Pirot, kao i mesta koja su već zahvaćena poplavama - Čačak, Lučani i Kraljevo".

"Na zadatku zaštite od poplava u Nišu danas imamo novih 50 pripadnika Žandarmerije, pored ljudi iz sektora za vanredne situacije koji dežuraju već nekoliko dana u pojačanom broju", rekao je ministar policije.

Prema njegovim rečima, snage iz Niša mogu vrlo brzo da zaštite stanovništva čitavog regiona.

Stefanović je najavio da će sa predstavnicima grada i Policijske uprave razgovarati o ukupnoj bezbednosti u Nišu, "pošto je taj grad kao i region veoma značajan za čitavu zemlju".

Izrazio je zadovljstvo što se bezbednost u Nišu "dodatno poboljšava" najavivši da će "ukoliko bude potrebno policijska uprava dobiti i neka pojačanja".

broj komentara 0 pošalji komentar