Malom Nikoli neophodna pomoć

Sedmogodišnji Nikola Milovanović iz sela Dolovo kod Pančeva teško je bolestan. Pluća su mu ostala nerazvijena zbog prevremenog rođenja, gluv je i još nije počeo da govori. Trošna i vlažna kuća u kojoj živi otežava njegov oporavak, te je Nikoli i njegovim nezaposlenim roditeljima neophodna pomoć.

Nikola Milovanović ima sedam i po godina i čitavog života se bori sa bolešću. Oba roditelja su bez posla, a primorani su da svakodnevno kupuju lekove.

"Često je bolestan, u lošem je stanju, na kiseoniku je, često se inhalira i koristi dosta lekova za koje nemamo sredstva", kaže majka Jagoda.

Nikoli su zbog prevremenog rođenja pluća ostala nerazvijena. Gluv je i još uvek ne govori.

Njegova porodica živi od tuđe nege i pomoći i socijalnih primanja. Otac Adrijan nema stalno zaposlenje već radi na sezonskim poslovima. Najteže im pada život u staroj, vlažnoj, iznajmljenoj kući koja svakako ne ispunjava uslove za život malog Nikole koji je plućni bolesnik.

"Najpre nam trebaju bolji uslovi za život jer je ova kuća puna vlage, ovo je već treći put za godinu dana da Nikola dobije infekciju, upalu pluća", kaže otac Adrijan Kakaš.

Mesna zajednica Dolovo pokušava da im pomogne, pa su porodici kupili inhalator za dete i frižider, a nedavno je održan i humanitarni koncert.

"Ovih dana će se napraviti adresar napuštenih kuća, da vidimo koje su na neki način uslovne i da vidimo da, ako možemo, pomognemo da oni promene adresu", kaže Bogdan Ankucić, predstavnik mesne zajednice.

Ono što bi porodici najviše pomoglo je stalno zaposlenje za Adrijana, jer bi onda mogli da potraže drugi smeštaj i nastave lečenje malog Nikole, za kog je neizvesno kada će mu se pluća razviti i početi normalno da funkcionišu.

Ako neko može da pomogne, Nikolin otac Adrijan Kakaš ima otvoren tekući račun u AIK banci. Novac se može uplatiti na broj žiro-računa 105-0000002123824-02.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 10. mar 2016, 17:30)
o [neregistrovani]

Boze

u tekstu stoji broj ziro racuna

(četvrtak, 10. mar 2016, 07:23)
Душан [neregistrovani]

грешни

Дајте неки број рачуна и немам сумње да ће прва помоћ стићи веома брзо до ових напаћених душа.

(četvrtak, 10. mar 2016, 06:01)
anonymous [neregistrovani]

Godpode Boze

Dobri ljudi pomozite.
Apelujem na sve I na one koji su na vlasti, pomozite im.
Jer,, ko sirotinji daje, Bogu pozajmljuje"

(četvrtak, 10. mar 2016, 04:13)
Allegro [neregistrovani]

SMS

Otvorite broj za pomoc putem SMS-a da se moze brzo pomoci i sakupiti novac za lecenje i bolje uslove.

(četvrtak, 10. mar 2016, 01:56)
nikolasd [neregistrovani]

Pomozimo!

Molim redakciju RTSa da ostavi neki kontakt porodice, ziro-racun, ili bilo sta drugo kako bi svi koji su zainteresovani mogli da pomognu !

(četvrtak, 10. mar 2016, 00:15)
anonymous [neregistrovani]

gde uplatiti pomoc

Gde moze novac da se uplati? Jel ima neka sms akcija ili ziro racun?