Talenat i humanost vode Lazara na maraton u Parizu

Pre dva meseca Lazar Rišar, maratonac iz Sombora, nije imao ni osnovne uslove za život i trčanje. Ovo je priča o tome kako talent i volja dobrih ljudi mogu nekome da promene život nabolje.

Kada smo u decembru upoznali Lazara, bio je to mladić koji je sam, u starim patikama, godinama trčao prave maratone, ali i one teške, kroz život. Zanemaren, napušten, živeo je u hladnoj sobi, među svojim medaljama, ne znajući hoće li sutra imati da jede. Danas se sprema na put iz snova.

"Pripremam se da trčim u Parizu, to mi je bila jako velika želja i jedva čekam da odem", ističe Lazar.

Posle akcije koju je na društvenim mrežama pokrenuo njegov dugogodišnji prijatelj Milan Stepanović, a pridružili se mnogi širom Srbije i sveta, pomoć je počela da stiže.

"Korak ili dva nedostaju da mu se kupi jedna garsonjerica i da zauvek rešimo Lazarov stambeni problem", navodi Stepanović.

Dobio je i nove patike, garderobu.

Kako ističe Lazar, najvažnije je da je dobio nove drugare koji ga podržavaju. 

"Napravljen mu je prvi put u životu rođendan, na kome je bilo 50 ljudi, torta, gde je dobio poklone i tako njegovoj sreći nije bilo kraja. Pokazalo se da je on izuzetno šarmantan i kulturan domaćin", objašnjava Stepanović.

Lazaru, međutim, još nije ponuđen posao u Somboru. Dok čeka, on trči. Posle Pariza čeka ga humanitarni maraton u Somboru i Beogradski maraton.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 05. mar 2016, 10:39)
anonymous [neregistrovani]

Mreze

Zakljucujem da niko iz vlasti ne prati drustvene mreze, jer nista ne preduzimaju da mladi u Srbiji barem ne propadaju. Da li su deca bilo kog politicara suocena sa ovakvim problemima? Postoji li dete politicara ili direktora u Srbiji koje ne moze sebi da priusti patike ili odlazak u Pariz? Radili ili ne.

(subota, 05. mar 2016, 10:21)
anonymous [neregistrovani]

Слава Богу!

Слава Богу , а и добрим људима.Лазаре, јуначино, само напред у нове победе и боље сутра.