Potežica zatražio više informacija o smrti otetih Srba

Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica zatražio je od šefa libijske diplomatije El Mabruka Milada više informacija o smrti službenika srpske ambasade Slađane Stanković i Jovice Stepića, ubijenih u vazdušnom udaru američkih snaga na Sabratu 19. februara.

Potežica i El Mabruk Milad su na sastanku u Tripoliju takođe razgovarali o bilateralnim odnosima i načinima da se oni podstaknu u budućnosti, piše libijski list Libija obzerver.

Smrt dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji je izazvala tenzije u odnosima između Beograda i Vašingtona, navodi taj list.

Srpske vlasti su saopštile da su diplomate ubijene u eksploziji, kako je pokazala obdukcija izvršena u Beogradu i Libiji, ali Vašington to negira.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 29. feb 2016, 15:29)
anonymous [neregistrovani]

Poziv ambasadoru na konsultacije

U ostatku sveta, sasvim je normalno da se ambasador i u slučajevima koji ne nose ovakvu težinu - pozove u matičnu zemlju na konsultacije.

Jednostavno mi je nepojmjivo da to doga, ali i do nekih ostavki kod nas jednostavno nije došlo. Ispada na kraju da za ovo nije niko kriv. Nemojte gledati u Amerikance i očekivati od njih neki odgovor. Odgovornost za ovo što se desilo je samo naša i ovo treba dobro da se ispita.

Na žalost, čini mi se da će ovo da bude samo još jedna vest koja će da bude aktuelna neko vreme i na ovo će se zaboraviti. Tako nešto ne bi smelo da se dozvoli.

(ponedeljak, 29. feb 2016, 13:41)
anonymous [neregistrovani]

Nikad nije kasno

Čovek se oglasio posle toliko vremena?