Beograd, protestna vožnja taksista bez dozvole

Beogradski taksisti koji nemaju dozvole za obavljanje taksi delatnosti organizovali su dvosatnu protestnu vožnju koja je izazvala saobraćajnu gužvu u gradu.

Taksista Aleksandar Milić je rekao Tanjugu da je protestna vožnja počela u 15 sati i da se taksisti nalaze na auto-putu, a da će najverovatnije završiti vožnju kod Aerodroma "Nikola Tesla".

Protesna vožnja je krenula od Ušća i prošla centralnim gradskim ulicama, a do gužve je došlo u Nemanjinoj, Kneza Miloša, na Slaviji i drugim delovima grada.

"Izvinjavamo se svima, ali na ovaj način se borimo za poštovanje naših Ustavom zagarantnovanih prava", rekao je Milić, dodajući da oni samo traže da rade i da ne vide u čemu je problem da se izda još 131 dozvola za obavljanje taksi delatnosti u Beogradu.

Milić je rekao da niko od nadležnih nije hteo da ih primi na razgovor i da će sutra nastaviti sa organizovanjem protestnih vožnji.

Taksisti smatraju da je odluka gradskih vlasti o ograničavanju broja taksista u Beogadu neustavna.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 24. feb 2016, 08:56)
Manja [neregistrovani]

Da li taksi treba samo centru grada

Ne razumem što ne dozvoljavaju ljudima da rade. U Beogradu kad pozoveš taxi, a ne živiš i centru treba im 15 i 20 minuta da dodju....To deluje kao potreba za vozačima i vozilima. Sa našim uredjenim prevozom ne može da se stigne do bolnice ili u porodilište... A i tim slučajevima mi neće pomoći bivši taxista sa motikom, koliko god da je vredan.

(ponedeljak, 22. feb 2016, 23:20)
anonymous [neregistrovani]

Svašta

U čemu je Ustavom zagarantovano pravo na taksi dozvolu kad je grad definisao kvotu za broj taksi vozila? Lepo je trebala policija da ih kažnjava. Bahatai su i voze na crno i traže neka prava. Strašno
Uzmite motiku pa malo radite paraziti

(ponedeljak, 22. feb 2016, 18:59)
anonymous [neregistrovani]

...

kada su se vec okupili da protestuju.U svim uredjenim zemljama sveta broj dozvola je ogranicen i nove dozvole se izdaju samo ako se izracuna da postoji veca potreba za prevozom.U obzir se uzima broj stanovnika, broj bukiranih avionskih karata itd, itd. Prevelik broj vozila na ulicama prouzrokuje zagusenje saobracaja i deli kolac na previse delova pa "rade svi koji zele rade" ali niko od toga ne moze da zivi. Piratstvu treba stati na kraj.