Lončar: Ne može niko nikoga da bije u zdravstvenim ustanovama

Ministarstvo unutrašnjih poslova poslalo je obaveštenje svim policijskim upravama da u dogovoru sa zdravstvenim ustanovama šalju policijske patrole radi veće bezbednosti, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je novinarima u Kliničkom centru rekao da će policija biti ili u uniformi ili u civilu i da će biti angažovana prema procenama zdravstvenih ustanova.

Na pitanje zašto nema policijske patrole u Kliničkom centru, iako je juče najavljeno da će ih biti u svim ustanovama, Lončar je rekao da su oni danas tu, ali u civilu, zbog posete zvanica.

"To je poruka da nikome ne padne na pamet da napada zdravstvene radnike. Ne može niko nikoga da bije u zdravstvenim ustanovama. Ovo nije Divlji zapad, ovo je država i mi ćemo to regulisati", rekao je Lončar.

Istakao je da neće biti nikakvih dodatnih troškova zbog uvođenja policijskih patrola u zdravstvenim ustanovama, jer je to redovna dužnost policije, poput policijskih patrola u školama, dakle da će policajci samo biti preusmereni.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo juče da je u dogovoru sa MUP-om donelo odluku o stalnom prisustvu policijskih patrola u zdravstvenim ustanovama radi veće bezbednosti zaposlenih, a nakon još jednog napada na lekara u GAK "Narodni front" u Beogradu.

broj komentara 8 pošalji komentar
(četvrtak, 18. feb 2016, 19:10)
anonymous [neregistrovani]

A ko ce da zastiti pacijente od bahatih lekara, sestara... njihovih gresaka prilikom operacija , lecenja...

Pa ne bi bilo nasilja , da neki lekari i medicinsko osobolje nisu bahati....

(četvrtak, 18. feb 2016, 19:06)
anonymous [neregistrovani]

da li

Nije dobro ako ministar misli da policija u zdravstvu moze nesto da pomogne.Sama ideja govori o bezidejnosti.Pop mora biti pop,vojnik mora biti vojnik,lekari i osoblje moraju biti lekari,bez obzira na pare itd.itd.itd.itd

(četvrtak, 18. feb 2016, 18:49)
anonymous [neregistrovani]

Sta smo Svevisnjem skrivili, kad smo rodjeni ovde !

Mome stricu je hirurg trazio novac kako bi ga operisao sto pre, a on nije imao ! U medjuvremenu dobio je sepsu i jedva izvukao zivu glavu ! Kad coveku "prekipi", nece da bije nego hoce da ubije. To nije resenje, ali nije ni resenje okretati glavu na drugu stranu i sagledavati problem iz samo jednog ugla !

(četvrtak, 18. feb 2016, 18:38)
anonymous [neregistrovani]

Нико не ради свој посао и до тада су све реформе замајавање

Што неки плаћени "пацијент" не прошета по здравственим установама целе наше Србије и "сними" ситуацију у здравству. Част часнима, али влада нерад и јавашлук. Здрав да се разболи док не дође на ред.
А народ бедан, ојађен, припрост и зачас настане конфликт.
Министарство здравља под хитно да ангажује "пацијенте провокаторе" и да добије увид у то колико нам је здравство здраво.
Поново, част часнима и ентузијстима који нису адекватно (а ко је?) плаћени за своје залагање и напоље нерадници који нарушавају углед професије!

(četvrtak, 18. feb 2016, 18:05)
anonymous [neregistrovani]

moze

Eto vidis da moze

(četvrtak, 18. feb 2016, 17:27)
anonymous [neregistrovani]

Represija nije rješenje

Zašto se neko ne upita, zašto je tako? Zašto neko nasrće na nekoga? Zato što neko ne radi svoj posao kako treba, a jadni pacijenti se više nemaju kome obratiti. Iz toga se samo vidi kako su odgovorni "plitki" i kao nisu u toku. "Sve je bajno, a tamo neki tuku nekoga!" E moja gospodo čovjeku kada prekipi, udarit će i policajca, pa šta će te onda? Vjerovatno će te onda pozvati vojsku i tenkove! U pamet se gospodo, analizirajte stanje pa onda odlučujte!

(četvrtak, 18. feb 2016, 16:11)
anonymous [neregistrovani]

Pitanje

A ko ce da stiti sirotinju ???

(četvrtak, 18. feb 2016, 16:09)
anonymous [neregistrovani]

neljubaznost

Medicinski radnici,kao i doktori vecina svi nekulturni,deru se,vicu,sta treba da uradis?