Vulin: Organizacije koje pomažu građanima veoma važne

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin posetio je organizaciju "Kolo srpskih sestara" u Subotici i tom prilikom poručio da takve organizacije koje pomažu građanima mnogo znače društvu i državi.

Aleksandar Vulin je naveo da nijedno ministarstvo u svetu nije u stanju samo da pokrije sve socijalne usluge potrebne u zajednici.

"'Kolo srpskih sestara' deluje na teritoriji cele Srbije i čitav jedan vek pruža usluge u zajednici", istakao je Vulin.

Kako je rekao, "Kolo srpskih sestara" u Subotici posebnu pažnju obraća na naše najstarije koji žive u selima oko Subotice, gde su usluge socijalne zaštite teško dostupne.

Naglasio je da bez takvih organizacija ministarstvo ne bi uspelo svakom od korisnika da izađe u susret.

Vulin je rekao da je za stare dobro da što duže ostane u svom domu, jer sa odlazak u dom za stare oterećenje za njihovu prodicu i mnogo je skuplje.

"'Kolo srpskih sestara' je konkurisalo za pružanje usluga u zajednici i ispunilo sve uslove i veoma brzo će dobiti odgovarajuću licencu, ali ne samo ta organizacija, to se radi intenzivno u Srbiji kako kada su u pitanju naše ustanove kojih ima 74 u državnom vlasništvu tako i kada su u pitanju privatni domovi za stare, dnevni boravci, usluge u zajednici, pružanje pomoći najstarijima", napomenuo je ministar.

broj komentara 0 pošalji komentar