Vulin: Defektolozi najhrabriji socijalni radnici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je Dane defektologa Srbije i poručio da su oni najhrabriji i najuporniji radnici u socijalnoj zaštiti, kao i da će to ministarstvo nastaviti da se bori za poboljšanje njihovog položaja.

Aleksandar Vulin je u Kolarčevoj zadužbini rekao da ta profesija retko doživljava priznanje koje zaslužuje, iako su oni posvetili život kako bi pomogli drugim ljudima.

"Defektolozi su veoma važan deo, ne samo socijalne zaštite, već i prosvete i zdravstva, jer nesebično pomažu onima od kojih su društvo i porodica vrlo često digli ruke", naveo je ministar.

Vulin je rekao da živimo u surovom svetu u kome se ne ceni ono što ne može da se materijalizuje i da je njemu velika čast i priznanje što su ga defektolozi pozvali da otvori njihov tradicionalni skup.

"Vaš posao i moj je sličan po tome što retko kad dobijamo priznanje za ono što radimo, ali priznanje ipak na kraju stigne, a dokaz je što sad stojim pred najhrabrijim, najupornijim i najtvrdoglavijim u socijalnoj zaštiti", rekao je Vulin.

On je rekao da defektolozi svakog dana dele ljubav i pažnju sa ljudima koji ne mogu istovetno da uzvrate, kao i da defektolozi nisu izabrali posao već oni obavljaju humanu misiju.

"Najdragocenija ljudska osobina je kad ne priznajete poraz i kad ne želite da se predate", naveo je Vulin, dodajući da defektolozi svakog dana pobeđuju tako što, pomažući drugima, menjaju živote onima kojima je pomoć potrebna.

Vulin je kazao da država posebno brine o dečijim pravima, dodajući da je 2015. izdvojeno više od 30 milijardi dinara za isplatu raznih prava koja se tiču dečije zaštite, roditeljstva i slično.

Predsednik Upravnog odbora Društva defektologa Srbije Siniša Ranković je kazao da će tokom Dana defektologa Srbije, od danas do 14. februara, kolege razmenjivati iskustva, analizirati probleme i upoznati se sa inovativnim metodama i tehnikama u radu.

On je zahvalio Vulinu što je pokazao razumevanje za težak položaj u kome se danas nalazi ta struka.

Prema rečima Rankovića, Dani defektologa Srbije su prvi put organizovani u Beogradu i ove godine ima više od 400 učesnika, 180 stručnih radova i puno gostiju iz inostranstva.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 12. feb 2016, 00:40) - defektološkinja [neregistrovani]

Bravo za ministra Vulina

Bravo za ministra Vulina!
Način na koji se obratio i reči koje je uputio defektolozima duboko su dirnule sve prisutne u sali.Neočekivano spontan govor sa velikim uvažavanjem jedne struke.Apsolutno najlepše obraćanje jednog političara koje sam čula.Ističem da ovo piše potpuno apolitična osoba !