Zastava ID u kući jednog od uhapšenih u Dečanima

Kosovska policija je pronašla zastavu Islamske države u kući Kuštrima Kurtija, jednog iz grupe Albanaca uhapšenih ispred kapije manastira Visoki Dečani, prenosi prištinski list "Zeri".

Crnu zastavu sa natpisima na arapskom jeziku, za koju se veruje da je simbol terorističke organizacije Islamska država, policija je pronašla tokom racije u kući Kuštrima Kurtija iz Đakovice, navodi list Zeri.

U toku je i balistički pregled zaplenjenog oružja u vozilu uhapšene grupe Albanaca, kako bi se utvrdila osnovanost sumnji da su izvršili oružani napad na kuće povratnika u selu Berkovo kod Kline.

Kfor i policija su ispred kapije manastira Visoki Dečani prošle subote uhapsili četiri Albanca – Arbena Imerija iz Zlatara kod Prištine, Aljbana Keljmendija iz Uroševca i Kuštrima Kurtija i Kuštrima Ramu iz Đakovice.

U njihovom vozilu je pronađen kalašnjikov AK-47 sa 20 metaka i pištolj kalibra devet milimetara sa 16 metaka.

Tužilaštvo sumnja da je uhapšena četvorka odgovorna i za oružane napade na Srbe u Goraždevcu.

Kosovske službe bezbednosti imaju podatke da je jedan od uhapšenih učesnik rata u Siriji na strani Islamske države, a da je drugi zaustavljen na putu do Sirije i vraćen na Kosovo.

Uhapšenima je određen pritvor od 30 dana. Trenutno se terete za nezakonito posedovanje oružja.

Monaštvo manastira Visoki Dečani veruje da su uhapšeni imali nameru da izvedu oružani napad na manastir.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 03. feb 2016, 11:11)
anonymous [neregistrovani]

Sve je poznato ?

Ko to upravlja na KiM ? Cije su vojne formacije na KiM ? Ciji su poslusnici albanska politicka elita ? Na KiM kao i u BiH nalazi se centar za obuku IS ? Posledica otimanja KiM je svakodnevno teroristicko delovanje, ugrozavanje osnovnih ljudskih prava ...Pitanje se samo namece : dokle ce tako ? Vecito sigurno nece.