Baka milionerka i dalje živi u staroj kući od blata

Ovih dana pažnju javnosti zaokuplja baka iz okoline Boljevca koja je krajem prošle godine saznala da je pokojni muž koji je živeo u Australiji, ostavio pre pet godina veliko nasledstvo. Komšije još uvek licitiraju koliko je bogata baka koja umesto u vili ili palati, živi u trošnoj kući.

Do kuće bogate naslednice, pešači se od glavnog seoskog puta kroz šumu i sneg, sat i po vremena. Nepozvane goste najavio je čopor pasa koje baka čuva u kući i dvroištu

Svi pokušaji ekipe RTS-a da upoznaju 86-godišnju staricu koja je posle 30 godina zajedničkog života pre nekoliko decenija napustila supruga i vratila se iz Australije u Srbiju, ostali su besuspešni.

Iako je nasledila skoro milion australijskih dolara i dalje živi u trošnoj kući u podnožju Rtnja.

Sa ekipom RTS-a nije htela da razgovara jer, kaže, novinari su joj dosadili. Komšije kažu iako ima veliko bogatstvo da se nije promenila.

Skoro 941 hiljada australijskih dolara stigla je na račun bogate naslednice koja je posle smrti supruga australijskim vlastima gotovo pola godine dokazivala da se nikada nije razvela.

U tome joj je pomogla porodica Savić koja o njoj brine desetak godina.

Sveta Savić kaže da je bila sigurna da će nasledstvo dobiti. 

"Kuću ne želi da renovira i nedozvoljava nam ni vatru da ložimo, sama to radi", kaže Savić.

Nasledstvo je uloženo u poljoprivredne mašine, stoku, nekretnine.

Baka koja je dolare podelila svojim najbližima ne želi, kaže, iz svoje čatmare. Dovoljni su joj poljoprivredna penzija od 8.000 dinara i miran san.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 22. jan 2016, 09:52)
Dragan [neregistrovani]

Baka je svoje prezivela...

I šta će joj sada pare, eto barem da ima tek tu neku malu sigurnost u svom komforu i svetu..Ona je odavno shvatila da sunce tudjeg neba ne greje kao iz rodnog kraja (asocijacija na stihove Alekse Šantića)...Dok njen pokojni muž je shvatao "Ostajte tamo, sunce ovog neba neće vas grijat ko što tuđe grije" (stihovi Nenada Veličkovića)! Ostajte tamo ili Ostajte ovdje pitanje je sad! Baki je lepša trošna kuća rodnog mesta! Mladi se pogubiše u belom svetu za "boljim" životom!

(petak, 22. jan 2016, 09:23)
Dragan [neregistrovani]

Mrzim marodere

Ne znam po kom osnovu i kojim pravom je baba mogla da nasledi coveka kojeg je napustila pre 55+ godina i nikada mu se nije vratila?Gde je bila kada mu je bila najpotrebnija, dok je bolovao i umirao?Gde je bila dok je on radom sticao imovinu?Gde su bili svi ovi oko babe koji su tesko zaradjenim parama pokojnika nedavno renovirali kuce, kupovali automobile i traktore i punili devizne racune u bankama?!Sve na robiju, imovinu konfiskovati i uplatiti u humanitarne svrhe u Australiji.

(petak, 22. jan 2016, 08:15)
anonymous [neregistrovani]

Има наде

Док је оваквих људи, има наде за овај Свет.

(petak, 22. jan 2016, 07:04)
Čiča [neregistrovani]

Baka

Ajde pustite više baku na miru da proživi još koji dan, ostavite je na miru i ugledajte se malo na nju !

(petak, 22. jan 2016, 05:53)
anonymous [neregistrovani]

Molim vas

Pustite baku na miru.

(petak, 22. jan 2016, 02:46)
Никола [neregistrovani]

Стари знају шта је важно.

Паметна бака. Поделила паре најближима и миран сан! Свака част, скидам капу.