Mraz zaustavio autobuse na Suvoboru

Autobusi iz sela na Suvoboru zbog niskih temperatura jutros nisu mogli da se pokrenu pa su putnici ostali da čekaju kasnije polaske za Gornji Milanovac i Čačak.

Vozač u Preduzeću "Konvoj travel" iz Gornjeg Milanovca Mikan Bralović za agenciju Beta izjavio je da je u Pranjanima u pet časova temperatura bila minus 20 stepeni i da motori na autobusima nisu mogli da se pokrenu.

"U sistemima za dovod goriva zaledila je nafta zbog čega nismo krenuli za Gornji Milanovac, a 'Autoprevozov' autobus iz varošice Kamenica nije otišao za Čačak", rekao je Bralović.

Otpravnik Slobodan Erić kaže da su sve ostale linije u rudničko-takovskom kraju redovne a najviše se radilo na prevozu đaka koji su stigli na vreme u školu.

U Gornjem Milanovcu jutros u sedam časova temperatura je bila minus 17 stepeni i ulice su okovane ledom bez obzira na posutu so.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 20. jan 2016, 12:36)
anonymous [neregistrovani]

RE nafta ne ledi

Zavisi sta podrazumevate pod nafta? Eurodizeli imaju aditive u sebi koji sprecavaju zamrzavanje. Gasno ulje 01 i loz ulje lede, a ta dva goriva se najcesce sipaju u autobuse i kamione zbog niske cene. Sve vise se na trzistu moze naci i bio dizel, ulje iz friteza, pa cak neki sipali i zejtin dok je bila cena niza od eurodizela. Sve ovo je podlozno zaledjavanju. O filterima goriva koji se ne menjaju ne treba ni govoriti, pa zato u hladnim danima dizel motore ne moze niko da pokrene.
Moj auto je jutro u 04:10 upalio bez problem, a temperatura je bila -18, sipam iskljucivo euro-dizel i nikad nisam imao nikakvih problema.

(sreda, 20. jan 2016, 09:04)
Slobodan [neregistrovani]

Nafta ne ledi!

Samo u onim drzavama gde je dizel gorivo loseg kvaliteta mogu da se dese ovakvi slucajevi.
Ili je visak vode u gorivu, neredovno odrzavanje filtera za gorivo (povremeno praznjenje nakupljene vode) ili gorivo nema dodatak za nisku temperaturu i onda ili voda zaledi ili se stvore naslage parafina koji se izdvaja pri niskim temperaturama (zbog nedostatka doticnog dodatka koji bi to sprecio) i eto problema.
Ali, mi "idemo krupnim koracima napred" pa se na gornje "sitnice" ne obaziremo, zar ne?
A cena te "zimske" nafte najniza u regionu, kao i sve ostalo.

(sreda, 20. jan 2016, 08:56)
anonymous [neregistrovani]

Истина

Јовански мраз како и треба да буде.