Srpski vojnici doputovali iz Centralnoafričke Republike

Kontingent Vojske Srbije iz druge rotacije, 68 vojnika, koji su prethodnih meseci bili angažovani u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici, doputovalo je večeras u Srbiju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Njih su na beogradskom Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić, zamenik komandanta Združene operativne komande general-major Slavoljub Janićijević i načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Srpskih 68 vojnika boravilo je više od šest meseci 4.505 kilometara daleko od Beograda, u srpskoj bazi "Morava" u Bangiju, a u kontingentu su bili lekari i medicinski tehničari iz Vojnomedicinske akademije, Vojne bolnice Niš, Vojnomedicinskog centra Novi Sad i Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd.

Vojnici su bili angažovani u lečenju i zbrinjavanju vojnih i civilnih pacijenata i medicinskoj evakuaciji vazdušnim putem ka Keniji, Ugandi, Kamerunu i Centralnoafričkoj Republici, a boravili su u Bangiju tokom političko-bezbednosne krize u zemlji. Svi su tokom misije odlikovani medaljama UN.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 16. jan 2016, 22:36)
anonymous [neregistrovani]

Dobro dosli ...

svojoj Srbiji (kuci) ,vojsko ....zivi I zdravi I hrabri nam bili .....