Studenti iz Srbije čekali oko dva sata na Jarinju

Kosovska carina zaustavila na prelazu Jarinje autobus sa srpskim studentima iz centralne Srbije, koji donose novogodišnje poklon-paketiće srpskoj deci na Kosovu i Metohiji i zadržala ih oko dva sata, rekao je "Tanjugu" član Studentskog parlamenta Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac.

Nemanja Biševac je rekao da je kosovska carina zaustavila tridesetak studenata iz Novog Sada, Beograda, Niša, Kragujevca i Novog Pazara, zbog paketića koje nose kao humanitarnu pomoć za mališane na Kosovu i Metohiji.

"Kosovski carinici su saopštili kolegama da na Kosovo mogu da unesu robu čija je vrednost do 170 evra, zbog čega je njihov autobus bio zaustavljen na prelazu i čekao oko dva sata dozvolu da uđe na Kosovo i Metohiju", dodao je Biševac.

Novogodišnji poklon-paketići sutra će biti raspodeljeni mališanima u Goraždevcu, Velikoj Hoči, Osojanu i drugim srpskim sredinama u Metohiji, a akciju pomoći deci organizovali su studenti Pravnog fakulteta iz Novog Sada.

Prema rečima Biševca, kolegama iz Novog Sada priključili su se studenti svih fakulteta Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i studenti pravnih fakulteta u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Pazaru.

broj komentara 0 pošalji komentar