Knjaževac, potpuno normalizovano snabdevanje strujom

U Knjaževačkoj opštini potpuno je normalizovano snabdevanje električnom energijom, potvrđeno je RTS-u u preduzeću EPS Distribucija. Sve trafostanice i električni stubovi su pod naponom, a za 17 domaćinstava u nepristupačnim predelima obezbeđeni su i agregati.

Gostujući u Dnevniku RTS-a direktor prenosa u Elektromreži Srbije Ilija Cvjetić istakao je da nije bilo ispada dalekovoda Elektromreže Srbije i dodao da su svi dalekovodi Elektromreže Srbije u pogonu i da se ne očekuju bilo kakvi problemi.

Ceo energetski sistem Srbije je stabilan, počev od proizvodnje struje i uglja do distribucije. Ostali su sitni kvarovi i posledice ledene kiše a monteri Elektroprivrede Srbije ceo vikend će raditi kako bi vratili i sve faze u domaćinstvo.

Situacija je sve bolja, reakcija je bila brza i polako može da se kaže da se normalizovalo snabdevanje strujom i u tom delu Srbije.

"Mi dežuramo 24 sata i svakih sat vremena se obilazi teren. Zaposleni su na terenu i uvek su spremni da poprave bilo kakav nedostatak", kaže Cvjetić.

Dodaje da provera na svakih sat vremena pokriva celu Srbiju.

"Monteri Elektromreže Srbije su uvek izlazili na teren svakog trenutka kad su mogli, međutim, naučili smo dosta stvari iz poplava koje su zahvatile Majdanpek i Obrenovac, i tako smo poboljšali organizaciju. Poboljšali smo i veze među ljudima, tako da svaki čovek zna šta radi i spremni smo da svakog trenutka izađemo na teren", dodaje Cvjetić.

Na tabli u dispečerskom centru prati se situacija u celom regionu.

"Pokriveni smo strujom i pohvalio bih proizvodnju Elektroprivrede Srbije koja je konstantna i stalna. Uvek se dešava da energija ide sa istoka ka jugo-zapadu iz Rumunije, Bugarske ka Crnoj Gori, Albaniji, Makedoniji i ima uvek rezerve ako dođe do ispada bilo kakvog generatora", ističe Cvjetić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 09. jan 2016, 14:47)
anonymous [neregistrovani]

Pripreme

Valja se pripremiti i za sneg od 40cm. I vetar.