Poplave na Kosovu

Obilne kiše izazvale su poplave u skoro svim opštinama na Kosovu, a najteža situacija je u opštinama Mališevo, Suva reka, Glogovac i Đakovica, saopšteno je iz Centra za vanredne situacije MUP-a Kosova.

Prema dosadašnjim informacijama štete od poplava su velike, ali nema ljudskih žrtava. Do poplava je došlo zbog brzog topljenja snega i jakih kiša.

Osim velikih šteta na stambenim objektima, kiša je blokirala puteve i ugrozila ljudske živote, navode mediji u Prištini.

Klan Kosova javlja da je put do centra Mališeva potpuno blokiran, a da se od lokalnog mosta vidi samo ograda.

Na sporednim putevima koji vode ka Kišnoj Reci kiša je blokirala veliki broj vozila.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga je večeras telefonom razgovarala sa gradonačelnicima opština ugroženih poplavama i interesovala se o merama koje su preduzete kako bi se predupredile teže posledice.

Kosovska vlada saopštila je da premijer Isa Mustafa prati situaciju i da je kontaktirao nadležne službe, kao i da je zatražio da se u koordinaciji sa opštinskim vlastima preduzmu sve mere i angažuju svi kapaciteti kako bi se situacija prevazišla i pomoglo građanima kojima preti opasnost od poplava.

Mustafa je pozvao građane Kosova da se za sve što im je potrebno obrate institucijama na lokalnom, opštinskom i centralnom nivou kako bi se sada prevazišla situacija, a potom i preduzele mere za sananciju eventualnih šteta od poplava.

broj komentara 0 pošalji komentar