Čestitke povodom Božića

Predstavnici skupštine, Vlade Srbije i grada Beograda čestitali su Božić Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve.

"Vaša svetosti, vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke uz želju da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedu sa najbližima u miru, ljubavi i blagostanju", napisao je Vučić, saopšteno je iz Nemanjine 11.

Premijer je takođe poručio: "Neka vam Božić donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka. Mir Božiji, Hristos se rodi".

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je čestitala Božić i izrazila nadu da će najradosnji hrišćanski praznik doneti mir, ljubav i međusobno razumevanje.

"Neka Božić u naše domove donese zdravlje, radost i blagostanje. Mir Božiji, Hristos se rodi!", navela je Maja Gojković u čestitki. 

Ministar pravde Nikola Selaković uputio je čestitku patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima u kojoj je poželeo da najradosniji praznik proslave u miru i radosti. 

"Vaša Svetosti, srdačno Vam čestitam svetle praznike Hristovog roždestva i želim Vam blagoslovenu Novu 2016. godinu. Želim da nas rođenje bogomladenca nadahne da osnažimo vrline mira i ljubavi i obnovimo veru u ljubav i pravdu Božiju za dobro naše otadžbine i njen napredak. Neka svetlost rođenja sina božijeg i svete molitve osnaže naš rod, da bismo čovečan odgovor dali pred iskušenjima ovog sveta i vremena", naveo je Selaković.

I gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je praznik.

"Neka vaši domovi budu ispunjeni radošću i blagostanjem, a vaša srca ljubavlju. Čuvajte svoj mir i svoje najbliže, i provedite ovaj dan u porodičnoj sreći. Neka vas vera oplemeni i podari vam osećaj spokoja i sigurnosti", navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda.

Božić su čestitale i potpredsednice Vlade Kori Udovički i Zorana Mihajlović, predsednik Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, Liberalno demokratska partija. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 06. jan 2016, 16:40)
svedska [neregistrovani]

@gradjani

Mir Bozji Hristos se rodi.

(sreda, 06. jan 2016, 13:11)
svedska [neregistrovani]

Gradjani Srbije/KiM,RS, region i dijaspora,

Srecan vam Badnji Dan/Vece i Hristos se rodi/Srecan Vam Bozic.