Udovičić talentima: Steknite znanje i vratite se u Srbiju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je plakete dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente za studije u inostranstvu i pozvao studenta da "ukradu" što više znanja i iskustva u inostranstvu, unaprede sebe, a onda da se vrate u Srbiju.

"To je od krucijalne važnosti ako želimo da naša zemlja bude kvalitetnija", rekao je Udovičić.

Svečanosti je prisustvovalo 200 mladih koji svoje studije nastavljaju na svetskim univerzitetima, a ministar je istakao da su znanje i obrazovanje najveći kapital.

Kako je rekao, to je nesto što nikada niko u životu ne može da ukrade, otme, niti da se izgubi, ali i nešto u šta konstantno treba ulagati.

Podsetivši da je na tom konkursu za školsku 2015/2016. godinu stipendije dobilo ukupno 500 mladih, Udovičić je naveo da Vlada Srbije želi da upravo mlade podstakne, stipendira i pokrene energiju.

Ministar je poručio stipendistima da su oni budućnost, kao i da se od njih najviše očekuje.

Ističući da je iznos stipendije 534.000 dinara, Udovičić je istakao da je cilj podstaći stipendiste, ali i pomoći njihovim roditeljima, koji na najbolji način znaju koliko su truda i odricanja imali.

"Zato želimo da pomognemo vašim roditeljima, a vama da pokažemo da ulažemo u naše najkavalitetnije, u mlade, jer od njih najviše očekujemo", rekao je Udovičić.

Kako je naveo, cilj je da se mladi podstaknu da odu u inostranstvo da studiraju, steknu veštine, znanja i obrazovanje, ali da se onda vrate u Srbiju i to znanje prenesu na nove generacije.

Istakao je i da je sam živeo u inostranstvu poručujući stipendistima da su u tuđoj zemlji uvek stranci.

Jedna od dobitnica stipendije Dositeja Antonina Kostić istakla je da za nju dobijanje stipendije predstavlja veliku pomoć i podršku i to ne samo u ekonomskom smislu.

Kostić, koja je dobila stipendiju za upisane master studije na Aristotelom univerzitetu u Solunu, kaže da oseća da se njen trud isplatio, da se Fond brine za nju i druge mlade, kao i da ih podstiče na putu ka uspehu.

"Smatram da je velika čast biti dobitnik stipendije i time biti među onima koji će nakon svog lično i profesionalnog usavršavanja u inostronstvu svoj put nastaviti u Srbiji i doprineti građenju jedne lepše budućnosti za naredne generacije", poručila je Kostić.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 05. jan 2016, 14:22)
Гастарбајтовање [neregistrovani]

Ја се више не враћам,

мање због политичара, а више због њихових бирача!

(utorak, 05. jan 2016, 14:06)
Robislav- Role [neregistrovani]

Srbija je nasa buducnost/ Vratite se u Srbiju

Ako volimo Srbiju, onda svi treba da verujemo
na Srbiji.

Srbija je nasa zemlja, nasa ljubav, nasa majka!

Ako danas damo Srbju, izgubili smo sutra!

Hajde, da imamo ponos i samopostovanje!

(utorak, 05. jan 2016, 12:10)
anonymous [neregistrovani]

Studenti puni znanja da se vrate...

... i da rade STA?