Bujošević: RTS ostvario dobit od četiri miliona evra u 2015.

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević izjavio je da je medijski javni servis, nakon osam godina poslovanja sa gubicima, u 2015. godini ostvario dobit od četiri miliona evra.

"U prošloj godini smo, nažalost, imali gubitak od 18 miliona evra, što znači da smo se za godinu dana popravili za 22 miliona evra. Taj novac koji smo sada zaradili i ta dobit koju imamo, moraće da ide u otplatu tih ranijih dugova, ranijih gubitaka", kazao je Dragan Bujošević.

Prema njegovim rečima, iznos od 22 miliona evra koji je javni servis "suštinski uštedeo" u 2015. godini, predstavlja oko 70 odsto "onih para" koje će RTS u narednoj godini dobiti od pretplate.

"RTS uredno plaća svoje obaveze, te ćemo u narednom periodu platiti 20 miliona evra na ime poreza i doprinosa. U ovoj godini smo smanjili broj zaposlenih za oko 10 odsto, i sa tim ćemo morati da nastavimo i naredne godine. U 2016. godini ćemo morati da smanjujemo troškove i da štedimo kao što smo štedeli i ove godine", naveo je Bujošević.

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 01. jan 2016, 09:37)
SRB [neregistrovani]

Norveška calling

Hvala RTS-u za jednu lepu noć u kojoj sam većinu poznatih lica doživeo na jedan novi način, srdačnije i prisnije nego ikad, sa jednom divnom notom patriotizma koji nam u Srbiji tako nedostaje, ali i sa sjajnom merom da ipak obeleži Srbiju i Beograd kao kulturni i svaki drugi centar svih naroda u novostvorenim državicama na Helmskom poluostrvu. Verujem da će nam Nova godina doneti dobro, da ćemo opstati, i da će narod, bez obzira na vlast, držati konce u svojim rukama i sam odrediti svoju sudbinu u pravcu opstanka i obnove. Deca nam se rađala!

(petak, 01. jan 2016, 08:51)
Jovan Mirkovic [neregistrovani]

Najbolji i najgledaniji,

RTS, svim radnicima RTSa kao i svim gradjanimaSrbije srecna nova 2016 godina. RTSu zelim jos uspesniju godinu. Najlepsa zahvalnost za sve programe koje rado pratimo u dijasporu kao i u nasu Srbiju. 2016 neka bude trostruko bolja i profitalnija od 2015, tako da se i nastavlja !!!!

(petak, 01. jan 2016, 01:36)
anonymous [neregistrovani]

RTS-ov Najbolji novogodisnji program

Sve najlepse i puno uspeha u Novoj 2016.god.
Svaka Vam cast za novogodisnji program,konacno ste uspeli da napravite program kakav dolikuje jednom javnom servisu.

(petak, 01. jan 2016, 01:21)
Слободан Л. [neregistrovani]

захвалност

Хвала Вам на незаборној вечери уз Новогодишњи програм.Јединствено и предивно.Величанствено је реч која досеже ниво који је остварен синоћ и данас.Још једном хвала

(petak, 01. jan 2016, 00:18)
бтј [neregistrovani]

Свака вам част!

И Новогодишњи програм вам је веома леп. Сви га гледамо са великим задовољством. Све најбоље у Новој години.

(četvrtak, 31. dec 2015, 15:50)
Spartanac [neregistrovani]

RTS u 2016.

Sve najbolje u 2016.godini. Sprovedite neophodne reforme, poboljsajte Portfolio preduzeca kao i zaposlenih. Transformacija je neminovna u jeku napretka novih tehnologija. Bice to dobar RTS, javni servis svih gradjana Srbije.