O ulozi javnih servisa sutra u galeriji RTS-a

Konferencija "Uloga i izazovi javnih medijskih servisa u Evropi - RTS i RTV pred novim početkom" održaće se sutra u galeriji Radio-televizije Srbije.

Kako se navodi u saopštenju RTS-a, cilj konferencije je otvaranje dijaloga o ulozi i značaju javnih medijskih servisa u savremenom demokratskom društvu i po čemu se razlikuju od komercijalnih medija.

Istovremeno, kroz otvoreni razgovor i debate, govoriće se o trenutnom stanju i promenama koje se događaju u javnim medijskim servisima.

Tokom dva panela biće reči o opstanku i razvoju javnih medijskih servisa kroz primere dobre prakse u Švedskoj i u Hrvatskoj, o izazovima s kojima se suočavaju dva javna medijska servisa u Srbiji posle usvajanja medijskih zakona u Skupštini Srbije, u avgustu 2014. godini.

Konferencija je zamišljena kao interaktivna diskusija između panelista i učesnika u sali.

Na Konferenciju su pozvani rukovodstvo i urednici oba javna medijska servisa, predstavnici resornog ministarstva, medijske asocijacije, međunarodne i domaće nevladine i vladine organizacije koje se bave medijima, medijski eksperti, studenti novinarstva i predstavnici sredstava javnog informisanja.

Konferenciju organizuju Javne medijske ustanove Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine, u saradnji sa ambasadama Švedske i Hrvatske u Beogradu i uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

broj komentara 0 pošalji komentar