Status "prekobrojne" primamljiv budućim penzionerkama?

Ne čekajući konačnu odluku Ustavnog suda, koji je, zbog moguće diskriminacije, suspendovao član zakona koji je trebalo da utvrdi uslove racionalizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, resorno ministarstvo predlaže novo rešenje. Žene koje imaju uslov za penziju, s radnog mesta odlaziće samo ako su tehnološki višak.

Pre tri nedelje, službenica iz Kraljeva Ružica Janković odbila je poziv da potpiše rešenje o svom penzionisanju. Međutim, danas bi da ode sa radnog mesta, ali kao tehnološki višak.

Smatra da je sada dosta povoljnije za žene i prihvatila bi što se nje tiče.

Ako je proglase za prekobrojnu, ne dobija otpremninu za penziju koja je u visini dve zarade – već za sve godine staža, u proseku oko 6.000 evra. Već sutradan može da podnese zahtev za penzionisanje.

"Čini mi se da sada dolazimo do druge suprotnosti, da možemo da upadnemo u drugu zamku da ćemo neke osobe time što im je država omogućila, i nagraditi", kaže potpredsednik Samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihailović.

Očekujući da će Ustavni sud potvrditi za sada privremenu odluku, resorno ministarstvo je odustalo od prethodnog rešenja – da teret racionalizacije ponesu svi koji mogu u penziju, žene sa 60,5 godina a muškarci sa 65. Izuzev onih za čijim radom postoji potreba.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički smatra da nije ni ovo rešenje loše, jer su smatrali da je ono bilo bolje.

Što se tiče finansijskog efekta takvog penzionisanja, Udovički misli da jeste nešto skuplje, ali ako pođu od stava Ustavnog suda – pravednije.

"Mi smo mislili da je važna i ova pravda da neko ne izgubi posao ako može da dođe na mesto nekoga ko je stekao uslov za penziju", kaže ministarka.

Prema novom predlogu, među ženama koje imaju uslov za penziju otkaz će dobiti samo one čije se radno mesto gasi. Ostale se, za razliku od svojih kolega, ne mogu naći na spisku prekobrojnih.

Odluka Ministarstva da promeni zakonsko rešenje ima podršku Radne grupe za kodeks radnog zakonodavstva.

"Proces ne možemo da zaustavimo jednostavno ćemo otvoriti raspravu u parlamentu da privremeno taj član izbrišemo kako bismo mogli da uradimo posao kada je u pitanju uređenje organizaciono u javnom sektoru i svim institucijama", kaže Vladimir Marinković iz Radne grupe za Kodeks radnog zakonodavstva.

Pre poslanika, mišljenje o novom rešenju daje Vlada. Idealno bi bilo, saglasni su svi, da u međuvremenu stigne i konačna odluka Ustavnog suda o tome da li je penzionisanje žena koje za to imaju uslov i pre 65. godine – diskriminacija.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 04. nov 2015, 17:43) - anonymous [neregistrovani]

Stimulativne otpremnine

Mogućnost dobijanja tzv. stimulativne otpremnine ( 200 € / po god.ostvarenog staža ) bi iskoristio veoma veliki broj onih koji su stekli uslov za penziju.To je, sva je prilika, jedino razumno i prihvatljivo rešenje u cilju smanjenja broja zaposlenih u svim državnim ustanovama ( zdravstvo, prosveta, privreda...)

(sreda, 04. nov 2015, 09:50) - Radomir [neregistrovani]

Komentar o racionalnosti u javnom sektoru

Radim u prosveti 40,5 godina i imam 62,5 godina a ne mogu da odem u penziju bez plaćanja penala.Rado bih otišao uz određenu otpremninu jer bi to bila donekle pravedna nadoknada za umanjenje penzije. Napominjem da sam 11% tehnološki višak i da sam lošeg zdravstvenog stanja (infarkt).Ne mogu da pronađem da se ovakvi primeri nalaze u predlozima ministarke Kori Udovički za racionalizaciju u javnom sektoru.