Saučešće Nikolića zbog smrti akademika Ekmečića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimiru Kostiću, povodom smrti akademika Milorada Ekmečića.

U telegramu se navodi da je akademik Ekmečić, jedinstvenog uma, izuzetnog znanja i intelektualne snage, ostavio za sobom respektabilan naučni i istraživački opus koji ga je za života svrstao među vodeća imena naučne zajednice, ne samo naše zemlje, već regiona, Evrope i sveta, prenosi Tanjug.

"Pamtićemo zanavek njegovu profesionalnu posvećenost i ljudsku dobrotu. Bila je čast razmenjivati misli, razgovarati i družiti se sa dragim prijateljem profesorom Ekmečićem čiji su mnogobrojni radovi trajni doprinos naučnoj misli Srbije. Nedostajaće nam svima", naveo je predsednik u telegramu saučešća.

Nikolić je predsednika SANU Vladimira Kostića zamolio da svim članovima SANU, a naročito neposrednim saradnicima dragog akademika Ekmečića, prenese njegovo iskreno saučešće, navedeno je u saopštenju Pres službe predsednika Republike Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar