Zakletva studenata Vojne akademije i VMA

Studenti 134. klase Vojne akademije i prve klase integrisanih studija medicine Vojnomedicinske akademije položili zakletvu. Načelnik Vojne akademije najavio spajanje te dve ustanove u Vojni univerzitet.

Na platou Vojne akademije zakletvu su položili studenti 134. klase Vojne akademije i prve klase integrisanih studija medicine Vojnomedicinske akademije.

Načelnik Vojne akademije Mladen Vuruna rekao je na ceremoniji da su se studenti, slušaoci Vojne akademije i vojnici obavezali da će braniti interese Srbije i da je to važan trenutak u njihovoj karijeri.

"Polaganje zakletve je čin vojne obaveze, ali je vaša obaveza i da kao građani, gde god bili, doprinosite napretku i boljitku države", rekao je Vuruna.

Vuruna je roditeljima polaznika Vojne akademije poručio da se njihova deca nalaze u sigurnim rukama i da će dobiti obrazovanje u skladu sa najvišim standardima.

Načelnik Vojne akademije je rekao da očekuje da će do završetka školovanja ove generacije studenata Vojna akademija i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije prerasti u Vojni univerzitet.

Zakletvu su položili i slušaoci škole za rezervne oficire iz sastava Vojne i Vojnomedicinske akademije i vojnici Sportskog voda septembarske klase.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 03. okt 2009, 16:36)
ponosna majka [neregistrovani]

cestitka

Neizmerno sam ponosna i srecna jer je moj sin dao zakletvu Republici Srbiji, a nigde to nije casnije i postenije nego na Vojnoj Akademiji Beograd