Delegacija oružanih snaga SAD u poseti bazi "Jug"

Delegacija Evropske komande oružanih snaga SAD i Nacionalne garde Ohaja boravila je u poseti bazi "Jug" Vojske Srbije kraj Bujanovca. Dve delegacije razgovarale su o razvoju baze "Jug" i nastavku saradnje Vojske Srbije i oružanih snaga SAD.

Delegacija Evropske komande oružanih snaga SAD i Nacionalne garde Ohaja, tokom posete bazi "Jug" kraj Bujanovca razgovarala je sa predstavnicima Vojske Srbije o daljem razvoju tog vojnog objekta i međusobnoj saradnji.

"Dve delegacije razgovarale su o razvoju baze "Jug" i nastavku saradnje Vojske Srbije i oružanih snaga SAD", saopšteno je iz Vojske Srbije.

Američku delegaciju, predvođenu pukovnikom Dinom Braunom, primio je u bazi "Jug" načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Žarko Lazarević.

Delegacija Evropske komande oružanih snaga SAD i Nacionalne garde Ohaja boravila je u poseti Vojsci Srbije, tokom koje je obišla bazu "Jug", kraj Bujanovca.

Američka delegacija obišla je i poligone "Borovac" i "Rujan" i strelište "Vrtogo", navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sjatu.

Baza "Jug" pored objekata za ljudstvo, ima i kapacitete za obuku, logističku podršku, odmor i sportske aktivnosti a u njoj se za učešće u mirovnim misijama pripremaju pripadnici Ministarstava odbrane i Vojske Srbije

Ta baza, koja zauzima više od 35 hektara prostora zvanično je otvorena u novembru 2009. godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 21. mar 2014, 17:44) - anonymous [neregistrovani]

Pa

naravno da su došli kod nas.Žele da znaju gde i šta Srbija ima. Ne budimo naivni.Ne verujem
da su njihove dobre namere. To je KONTROLA i ništa drugo...

(petak, 21. mar 2014, 16:56) - anonymous [neregistrovani]

dezerter

Posle ovoga, ako bi' nekad zaratila Srbija sa radikalnim isiamistima, Iranom ili Rusijom, ja bi' dezertirao na stranu radikalnih islamista, Irana i Rusije ili bi' se bespogovorno predao. Ja ovakvu Srbiju ne bi' branio. Toliko.

(petak, 21. mar 2014, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

Saradnja

A kad ce doci vojna delegacija iz Rusije da poseti bazu jug ?