Preminula Ljerka Draženović

U Zagrebu preminula Ljerka Draženović, filmska i televizijska glumica, voditeljka i novinarka. Najšira publika pamtiće je i po ulozi prve Olge u "Pozorištu u kući".

Novinarka, spikerka i glumica Ljerka Draženović umrla je u Zagrebu u 70. godini.

Ljerka Draženović je radila je u beogradskom radiju Studio B, koji je saopštio da je bila "jedan od najpopularnijih glasova" te stanice, a zatim u Radio i TV Beogradu i televiziji Jutel, kao i u programu UN za pomoć izbeglicama (UNHCR).

Draženovićeva je rođena u Iloku 1943. godine, diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i TV u Beogradu.

Ostvarila je veliki broj uloga na filmu i televiziji, a ostaće upamćena kao prva Olga u popularnoj TV seriji "Pozorište u kući", kao i po ulozi u filmu "Delije" Miće Popovića.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 27. nov 2013, 21:52) - BOLE [neregistrovani]

mir dusi njenoj

LJERKA I ZDRAVKA KRSTULOVIC, dva divna prerano uvenula cveta, nestala iz nasih zivota a toliko trnja nam ostalo. Bog joj dao vecni mir i pokoj dusi neznoj i plemenitoj.

(utorak, 26. nov 2013, 16:07) - Srdjan [neregistrovani]

Pokoj dusi

Ej zivote kratak li si.
LJerkin predivan glas, lepota i sarm. Simbol Studija B i nekoliko odlicnih, pazljivo probranih uloga. A onda raspad svega, pokusaj Jutel-a, i onda u Zagreb. Razbijeni zivoti i moj jedan od njih. Zbogom LJerka, jos ti cujem glas. Vecnaja pamjat, pocivala u miru Bozijem.