RTS ispunio obaveze javnog servisa

Radio-televizija Srbije je, prema oceni Saveta RRA, u najvećoj meri ispunila zakonske i programske obaveze koje ima kao javni servis. Pronalazak modela koji će Javnom servisu obezbediti stabilne prihode biće glavni izazov u ovoj godini.

Savet Republičke radiodifuzne agencije ocenio je da je RTS u najvećoj meri ispunio zakonske i programske obaveze koje ima kao javni servis. Treći izveštaj RRA obuhvatio je sadržaj emitovan tokom prethodne godine na našim programima.

Uprkos krizi, RTS je ispunio dužnosti javnog servisa, ocena je nadzornih organa.

"Moram da kažem da svi podaci iz ovog izveštaja koji su brojni i kvantitativni i kvalitativni ukazuju da je RTS na svim svojim programima, iako je poslovao u veoma veoma teškim uslovima, ispunio više nego sve svoje zakonske obaveze i samim tim ispunio svoju veoma važnu društvenu ulogu", kaže predsednik Saveta Republičke radiodifuzne agencije vladika Porfirije.

Dobre ocene, ipak, nisu isključile brigu za opstanak RTS-a u situaciji kada su očekivanja velika, a finansiranje nestabilno, a pronalazak modela koji će Javnom servisu obezbediti stabilne prihode biće glavni izazov u ovoj godini.

"Apelujem na sve političke činioce u čijim je rukama sudbina RTS da imaju to u vidu i da imaju u vidu kulturološki i informativni i značaj koji Javni servis ima za jedno demokratsko društvo kada budu donosili konačnu odluku i usvajali model finansiranja", kaže predsednik Upravnog odbora RTS-a Slobodan Marković.

Najzastupljeniji sadržaji na Prvom programu bili su informativni i serijski, a na Drugom sportski program. Neophodan je veći udeo kulturnog i dečjeg programa, ocenjuje RRA.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 13. jun 2013, 00:14)
anonymous [neregistrovani]

RTS!

slazem se da je informativni program RTS-a sveobuhvatan kroz sve informativne emisije vesti i dnevnike, i specijalizovane informativno-politicke emisije! Slazem se da niko kao RTS nema pokrivena desavanaja u Srbiji kroz dopisnicku mrezu...ciji rad je vidljiv od jutarnjih sati i tokom dana do kasno uvece. Posebno kada aimam vremena, jer ivim u unutrasnjosti, geldam emisiju Ovo ej Srbija. Mozda je termin neprikladan, alai sadrzaj ej odlican i lepo i ruzno kroz Srbiju. naravno centralni Dnevnik je neprikosnoen u informativnim emisijama!
naravno da treba naci pravi model finasiranja programa na RTS-u. nedostaje mozda jos serija, i zabavnog programa, nauke...

(sreda, 12. jun 2013, 21:29)
anonymous [neregistrovani]

Srbija !

Mislim da je najbolja stvar na RTS dopisnicka mreza ! Svaki kutak Srbije pokrivate! Bravo za dopisnike !

(sreda, 12. jun 2013, 21:13)
anonymous [neregistrovani]

jeste ispunio

redovno gledam emisiju dozvolite... i moram priznati da je jako dobra.nema takvih emisija ni na jednoj televiziji.pohvale za rts i ekipu emisije dozvolite...

(sreda, 12. jun 2013, 20:28)
anonymous [neregistrovani]

RTS Digital

Što se mene tiče, postojanjem RTS Digitala, RTS je više nego ispunio svoju ulogu javnog servisa. Taj nepretenciozan, a fantastičan programski sadržaj pokazuje sav kvalitet RTS-a.