Obeleženo 65 godina Izraela

Izraelska ambasada obeležila 65. godišnjicu nezavisnosti te države. Srpski narod jedan od najintimnijih prijatelja koje njegova zemlja, rekao ambasador Izraela Josef Levi.

Ambasada Izraela u Beogradu obeležila je 65. godišnjicu nezavisnosti te države, a svečanosti u Domu sindikata prisustvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Ambasador Izraela Josef Levi istakao je da je srpski narod jedan od najintimnijih prijatelja koje njegova zemlja ima i da se u Beogradu osećaju kao kod kuće.

Taj osećaj, rekao je on, kao i izjava Nikolića prilikom posete Jerusalimu pre dve nedelje da se oseća kao kod kuće, daje odsnosima Srbije i Izraela poseban odnos - da su dva naroda kao jedna velika porodica.

Govoreći o izraelskoj državi, Levi je naglasio da je ona primila imigrante iz 120 zemalja i stvorila novu naciju - energičnu, demokratsku i pluralističku, u okruženju koje nije baš najpovoljnije.

Postigli smo pobede na bojnom polju, ali i dalje pružamo ruku mira svim našim susedima, pre svega Palestincima, rekao je ambasador Izraela.

broj komentara 0 pošalji komentar