Sahrana kralja Petra Drugog 26. maja

Petar Drugi Karađorđević, njegova majka kraljica Marija i supruga Aleksandra biće sahranjeni 26. maja u Crkvi svetog Đorđa na Oplencu. Posmrtni ostaci kraljice Marije biće preneti u Srbiju 9. maja.

U Crkvi svetog Đorđa na Oplencu 26. maja biće održana sahrana Petra Drugog Karađorđevića, kraljice Marije i kraljice Aleksandre.

U Topoli na Oplencu sve je spremno za sahranu poslednjeg jugoslovenskog kralja Petra Drugog Karađorđevića. Uz njegove posmrtne ostatke 26. maja u kriptu će biti položeni i ostaci njegove supruge Aleksandre i majke kraljice Marije.

Kraljica Marija biće sahranjena u gorbnicu kraj svog supruga kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Oplenac su posetili član organizacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka kraljevske porodice Oliver Antić, ambasador Velike Britanije u Srbiji, Majkl Devenport i lični sekretar kraljice Elizabete Druge Kristofer Gejt.

Kraljica Marija bila je rođaka britanske krune i njeni posmrtni ostaci biće preneti sa kraljevskog groblja Frogmor u Vindzoru.

Kako je najavio Oliver Antić, posmrtni ostaci kraljice Marije stići će u Srbiju 9. maja, a još nije poznato kada će stići posmrtni ostaci kraljice Aleksandre.

broj komentara 8 pošalji komentar
(petak, 03. maj 2013, 01:55)
традиционалиста [neregistrovani]

како доћи

Јел знаш како се може доћи на Опленац на сахрану из Новог Сада? Има ли неки организовани превоз, пошто директних бусева из Нс нема?

(sreda, 24. apr 2013, 02:45)
љотићевац [neregistrovani]

Слава Богу

Напаћени и намучени, добродошао својој кући Краљу наш!

(utorak, 23. apr 2013, 20:05)
anonymous [neregistrovani]

Sve dodje na svoje mesto

hvala Bogu da ce sve doci na svoje mesto i da ce clanovi nase dinastije pocivati mirno na u svojoj zemlji, zemlji Srbiji.

(utorak, 23. apr 2013, 18:18)
Miro Markovic [neregistrovani]

Srbija je drevna zemlja i kao takva mora da se dostojanstveno ponasa

Hvala svevisnjem Bogu i dobrim ljudima koji su uradili ono sto treba da nas kralj Petar II, njegova majka, kraljica Marija, i njegova supruga, kraljica Aleksandra, budu dostojanstveno uz drzavne pocasti jedne drevne zemlje, kao sto je Srbija, budu sahranjeni u mauzoleju dinastije Karadjordjevic na Oplencu.Oni su bili i ostace deo nase slavne istorije.

(utorak, 23. apr 2013, 18:11)
anonymous [neregistrovani]

pravedno

Na Oplencu im je mjesto. To je trebalo biti davno ucinjeno.

(utorak, 23. apr 2013, 13:54)
anonymous [neregistrovani]

poštovalac

Ja nisam monarhista već republikanac, ali smatram da kosti srpskog kralja treba da počivaju u našoj zemlji kao kulturno,istorijsko nasleđe koje se ne može izbrisati

(utorak, 23. apr 2013, 12:53)
anonymous [neregistrovani]

@ dobrodosli ...

Prijatelju, bravo za komentar, podrzavam i pridruzujem se. Takodje da se zna, mi postovaoci crkve i kraljevske porodice bicemo prisutni 26.05. smatramo da je to moralna obaveza i ujedno velika cast!
Pozdrav svim ljudima dobre volje!

(utorak, 23. apr 2013, 12:37)
anonymous [neregistrovani]

dobrodosli u svoju zemlju

Iako ne znam kako da se izrazim, osecam moralnu obavezu da se oglasim i pozelim dobrodoslicu nasem kralju Petru II Karadjordjevicu, kraljici majci Mariji i kraljici Aleksandri.
Ako ih nismo mogli docekati zive, a ono neka njihove kosti pocivaju kod nas za dobrobit nasu i neka im je laka ova nasa teska zemlja. Blagosloveni njihovi potomci s kojima iskreno saucestvujem i koje volim i postujem