subota, 20. dec 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Naslovna > Vesti > Društvo > Protest radnika u Beogradu

ponedeljak, 18. feb 2013, 19:46 -> 20:13

Protest radnika u Beogradu

Tražeći da se ispita uloga državnih institucija u spornim privatizacijama više desetina radnika i zemljoradnika protestovalo u centru Beograda.

Više desetina radnika i zemljoradnika okupljenih oko Pokreta za slobodu, protestovalo je u centru Beograda tražeći da se ispita uloga državnih institucija u spornim privatizacijama.

Protest-velika.jpg

Protest je počeo ispred Agencije za privatizaciju odakle se grupa uputila ka Skupštini Srbije i Predsedništvu gde su predstavnici Pokreta predali zahtev.

Učesnici protesta su ocenili da Vlada Srbije u borbi protiv korupcije ignoriše odgovornost nadležnih državnih institucija.

Predstavnik Pokreta Milenko Srećković rekao je da nezadovoljni građani traže da se utvrdi odgovornost Agencije za privatizaciju kao i nadležnih institucija koje su omogućile privatizacionu pljačku.

Prema njegovim rečima, u skladu s tim Pokret traži ukidanje Agencije, koja je, neispunjavajući svoje obaveze ili ih ispunjavajući selektivno i nepravilno, doprinela propasti mnogih preduzeća.

"Od 2.284 privatizovanih firmi 1.070 njih završilo je u stečaju, dok je od 664 raskida kupoprodajnih ugovora većina njih usledila tek pošto su se preduzeća našla na rubu propasti", rekao je Srećković.

1
коментари број коментара 3 | cwпошаљи коментар
(ponedeljak, 18. feb 2013, 21:52)
anonymous [нерегистровани]
oпошаљи одговор

nema ih vise.gde su???

vise desetina radnika,mnogo je bilo ,kao da nije bilo i zbog cega nije bilo ?ja mislio nekoliko stotina hiljada je bilo.

1
(ponedeljak, 18. feb 2013, 20:22)
anonymous [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Recite i to

da su mnoge firme kupljene upravo kapitalom iz EU a zato su i kupljne za tri dinara da bi nestale jer tako nestaje proizvodni kapacitet zemlje i sve se mora kupovati bas u EU skupo ili jeftino sve jedno je.A to u isto vreme stvalja zemlju i privredu u direktnu zavisnost od EU.

1
(ponedeljak, 18. feb 2013, 20:04)
Studenti iz Novog Sada [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Puna podrška radnicima

i njihovim zahtevima. Hoćemo socijalno pravednu Srbiju! Hoćemo ulaganja u besplatno zdravstvo, besplatno obrazovanje i radna mesta umesto totalne destrukcije srpske privrede i preduzeća i sveopšte pljačke preko narodne grbače! Dosta je tolerancije prema neodgovornim birokratama i institucijama!

1
1