Nagrada "Verica Barać"

Antropolog Zagorka Golubović i glavni i odgovorni urednik portala "Pištaljka" Vladimir Radomorović dobitnici nagrade za doprinos u borbi protiv korupcije "Verica Barać". Nagradu dodeljuje Savet za borbu protiv korupcije i od ove godine nosi ime preminule predsednice Saveta.

Ovogodišnja nagrada za doprinos u borbi protiv korupcije "Verica Barać" pripala je antropologu Zagorki Golubović i glavnom i odgovornom uredniku portala "Pištaljka" Vladimiru Radomiroviću, saopštio je Savet za borbu protiv korupcije.

Nagrada koju je prošle godine ustanovila predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać od ove godine nosiće njeno ime, a žiri se jednoglasno odlučio da nagradi dvoje - Golubovićevu i Radomirovića.

U žiriju su, kako je saopšteno, bili vanredni profesor Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu Aleksandra Smiljanić, bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije Leposava Karamarković, predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović, profesor Ratko Božović, reditelj Dejan Mijač, dokumentarista Dragan SV Babić i potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević.

Nagrade će biti uručene u Svečanoj sali Narodne biblioteke Srbije u petak 7. decembra, a uručiće ih šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer.

Verica Barać preminula je u martu ove godine u Beogradu, u 57. godini, posle duge i teške bolesti.

broj komentara 0 pošalji komentar