Nagrade za najbolje volontere

Dodelom nagrada za najbolje volonterske inicijative obeležen Međunarodni dan volontera. Prva tri mesta osvojile su volonterske grupe iz Lučana, Požege i Milatovca. Grupama koje posebno promovišu evropske vrednosti dodeljene počasne nagrade.

Ministarstvo omladine i sporta i delegacija Evropske unije u Srbiji, obeležili su Međunarodni dan volontera dodelom nagrada za najbolje omladinske volonterske projekte.

U okviru ovogodišnjeg programa "Mladi su zakon", Ministarstvo omladine i sporta finansiralo je 224 volonterska projekta vrednosti od skoro 17 miliona dinara.

Projektom "Humanost na delu", volonterska grupa "Lučani u srcu" iz Lučana osvojila je prvo mesto za najbolju volontersku inicijativu.

Drugo mesto pripalo je Udruženju mladih "CEMROP - centar mladih Roma" iz Požege za projekat "Šta znaš o meni".

Na trećem mestu našla se neformalna grupa "Pozitiva" iz Milatovca sa projektom "Male igre velikih majstora", a dodatna nagrada pripala je projektu neformalne grupe "Omladinsko pozorište Tehničke škole" iz Smedereva.

Delegacija EU u Srbiji dodelila je tri počasne nagrade volonterskim inicijativama koje posebno promovišu evropske vrednosti.

Nagrade su dobili Asocijacija eksperata poslovnog i industrijskog menadžmenta Srbije iz Bora sa projektom "Sport pre svega", đački parlament Hemijsko-prehrambene srednje škole iz Čoke za projekat "Lepota raznovrsnosti" i Omladinska grupa "Pozorište mladih" Kulturnog centra Pećinci.

Ministarka omladine i sporta naglasila je da volonteri svojim angažovanjem i energijom daju primer kako da se društvo učini boljim.

"Cilj svih nas je bolja država, bolje društvo, bolja zajednica u kojoj živimo", rekla je ministarka Marić.

Šef delegacije EU u Srbiji Dežer podseća da je EU zasnovana na vrednostima kao što su solidarnost, tolerancija i aktivno učešće u izgradnji demokratskog društva, što je prepoznao u radu srpskih volontera.

"Ovi mladi ljudi u svojim nesebičnim akcijama pokazali su da se u Srbiji neguju evropske vrednosti. Nadam se da će naše nagrade i priznanja služiti kao podsticaj da nastave da aktivno učestvuju u izgradnji demokratske Srbije i Evrope", rekao je Dežer.

U okviru ceremonije, hor Stanković izveo je "Odu radosti" i popularnu pesmu "Stend baj mi", a pozorišna grupa iz Pećinaca kratku predstavu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 07. dec 2012, 18:39)
Milica [neregistrovani]

OPTŠ

Omladinsko pozorište Tehničke škole je pokazalo šta zna! SVAKA ČAST! :D

(sreda, 05. dec 2012, 19:51)
anonymous [neregistrovani]

Nema

Pozdrav za Zuba, Lucansku legendu. Brat Vaki bi bio ponosan