Jovo Ćuruvija traži pomoć Kacina

Iako su prikupljeni validni dokazi o ubistvu Slavka Ćuruvije, ne pokreće se postupak, pa se stiče utisak kao da se čuva i prikriva neko od umešanih u taj zločin, navodi se u pismu koje je Jovo Ćuruvija, brat ubijenog novinara, uputio Jelku Kacinu.

Brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija, zatražio je pomoć od izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina, jer ubistvo njegovog brata nije razrešeno ni posle 13 godina niti je pokrenut sudski postupak.

"Molim Vas da izvršite pritisak na vlasti u Srbiji da sprovedu temeljitu i ozbiljnu istragu i da sve učesnike, podstrekače, pomagače, organizatore i ubice u ovom zločinu izvedu pred lice
pravde", naveo je Jovo Ćuruvija u otvorenom pismu Kacinu, prenosi Beta.

Iako su prikupljeni validni dokazi o organizatorima, izvršiocima i saučesnicima u ubistvu Slavka Ćuruvije, ne pokreće se postupak, pa se stiče utisak kao da se čuva i prikriva neko od umešanih u taj monstruozni zločin, dodao je Ćuruvija.

"Molim Vas za pomoć, jer su i posle 13 godina od ubistva moga brata, Vlada Srbije, policijski i pravosudni organi Srbije potpuno pasivni, apsolutno nezainteresovani i bez ijednog pravog poteza ili suštinske reakcije u pravcu rešavanja i rasvetljavanja ubistva moga brata Slavka Ćuruvije", naveo je Jovo ćuruvija u otvorenom pismu Kacinu.

Vlasnik dnevnog lista "Dnevni telegraf" i nedeljnika "Evropljanin" Slavko Ćuruvija ubijen je u strogom centru Beograda na Uskrs, 11. aprila 1999. godine tokom NATO bombardovanja Srbije. Ubistvo do danas nije razrešeno niti je iko odgovarao za taj zločin.

"Bez obzira šta je u pitanju, sigurno je da srpsku vladu ne interesuje i ne uzbuđuje činjenica da je još uvek nerešen i daleko od sudskog postupka slučaj državnog terorizma čija je žrtva Slavko
Ćuruvija, ugledna javna ličnost, istaknuti novinar i glavni i odgovorni urednik tiražnih listova", naveo je Jovo Ćuruvija.

Jovo Ćuruvija dodao je da je "tortura zlikovačkog režima Slobodana Miloševića počela 1998. godine donošenjem Zakona o informisanju, takozvanim Šešeljevim zakonom, u vreme ministrovanja Aleksandra Vučića, a da je pojačana pojačana posle govora Slavka Ćuruvije
pred Helsinškom komisijom, u Kongresu SAD, 10. decembra 1998 godine".

"Slavko Ćuruvija je bio oštar kritičar Miloševićevog režima u kojem je današnji ministar policije Ivica Dačić bio glasnogovornik zločinca Miloševića", rekao je Jovo Ćuruvija.

Dačić je ranije danas u Leskovcu rekao da pre četiri godine, kada je postao ministar unutrašnjih poslova, nije obećao da će naći ubice novinara Dade Vujasinović, Milana Pantića i Slavka Ćuruvije, nego da bi mu bilo "zadovoljstvo da se i ta pitanja razreše.

Jovo Ćuruvija je naveo da se na opšte zgražavanje porodice Ćuruvija i javnosti u Srbiji mnogi koji su učestvovali u pripremi ubistva Slavka Ćuruvije danas nalaze u državnim preduzećima i
ustanovama, a neki od njih su i napredovali.

broj komentara 0 pošalji komentar