Zabranjeno snimanje "Tesne kože"

Privremenom merom suda zabranjeno snimanje filmova "Tesna koža" u produkciji "Gama entertejment grupe".

Viši sud u Beogradu usvojio je predlog iz tužbe autora i scenariste Siniše Pavića za određivanje privremene mere kojom se privrednom društvu "Gama entertejment grup" zabranjuje nastavak snimanja filmova "Tesna koža".

Pavić, koga u postupku zastupa advokatska kancelarija Draganić, smatra da će privremena mera sprečiti nastajanje nenadoknadive štete po njega i njegove dugogodišnje partnere RTS i Košutnjak film.

Krajem oktobra Siniša Pavić potpisao je sa Radio-televizijom Srbije i "Košutnjak filmom" protokol o saradnji na nastavku snimanja serijala "Tesna koža", posle čega su predstavnici kompanije "Gama entertejment grup", saopštili da su oni jedini nosioci proizvođačkih prava na autorsko delo svih filmova iz tog serijala.

Siniša Pavić pokrenuo je tužbu odmah pošto je ta producentska kuća objavila da je počela snimanje filma pod naslovom "Tesna koža 5", i to bez saglasnosti i originalnog scenarija autora.

"Privremenom merom usvojenom na predlog Siniše Pavića, čija autorska prava su povređena, Viši sud u Beogradu je producentskoj kući 'Gama entertejment grup' izričito zabranio nastavak svih započetih radnji na snimanju filmova koji u svom naslovu sadrže naziv 'Tesna koža' i u kojima se koriste glavni likovi Šojića i Pantića sa karakteristikama iz originalnih scenarija 'Tesna koža' nespornog autora Siniše Pavića", navodi advokatska kancelarija koja zastupa Pavića.

Siniša Pavić očekuje da će privremena mera onemogućiti svaku dalju zloupotrebu njegovog autorskog dela sve do pravosnažnog okončanja spora.

broj komentara 11 pošalji komentar
(utorak, 10. jan 2012, 07:33) - anonymous [neregistrovani]

Nebitno

U Srbiji ne postoji pravna drzava.Sud u Strazburu ce odluciti ko je u pravu.Nastavka ce biti,zivi bili pavideli.

(utorak, 10. jan 2012, 04:55) - bivsi radnik game/najuren sposla/ [neregistrovani]

borba za istinom

ja postujem sve glumce ali sto ne ide ne ide. gama je izgubila spor kada je jovu radovica htela da gurne u lik sojic umesto laneta sredinom 90-ih p.s. postoji li u toj gami neko koji zna sta su autorska prava i prava autora.ako postoji neka razjasni da je gama samo za distribuciju filmova a ne za snimnje.ako nije registrovana za snimanje onda radi protivzakonito.trazite dozvolu za snimanje ako je imaju.

(utorak, 10. jan 2012, 03:31) - kiza [neregistrovani]

film

ajde izdogovarajte se pa da snime film... bice pravo dobar! :)

(utorak, 10. jan 2012, 01:01) - anonymous [neregistrovani]

cccc

Uskoro će svaki Jugosloven da ima svog pravnika, kao što u Americi svako ima svog psihijatra. :D

(ponedeljak, 09. jan 2012, 23:47) - anonymous [neregistrovani]

$$$

Sve ovo bi izgledalo jos gore da nije Pantica i Sojica :) Nadam se da ce na kraju oni odluciti ko, kada i gde ce se snimati ... ruku na srce bez njih nema smisla snimati nastavke!

(ponedeljak, 09. jan 2012, 23:00) - anonymous [neregistrovani]

OPa

OPA postaje tesno :)

(ponedeljak, 09. jan 2012, 21:39) - anonymous [neregistrovani]

Tesna koza

Privremena mera sluzi samo da se spreci steta do donosenja presude i njome se nista ne prejudicira. Ali nije to najvaznije, zaista mi je zao sto ne mogu Pavic i Gama da se dogovore i snime nastavak Tesne koze.

(ponedeljak, 09. jan 2012, 21:28) - anonymous [neregistrovani]

Tesna koža

Ne razumem oko čega se u opšte vodi polemika? Filmovi Tesna koža su već snmljeni i bilo kakvi drugi i drugačiji film o tesnoj koži ne bi imao smisla većina glumaca je ostarila neki su već i umrli i to više nije to. Nego manite se ćorava posla i uživaj te u onim filmovima koji su već snimljeni a vežu se za tesnu kožu. Orginalno je orginalno i bilo kakva (bleda) kopija istog ne bi imala onakvu popularnost kakvu je imala orginalna glumačka postava tesne kože.

(ponedeljak, 09. jan 2012, 20:31) - anonymous [neregistrovani]

ima pravde

Izgleda ima pravde u ovoj zemlji.

(ponedeljak, 09. jan 2012, 20:28) - З. Лазић [neregistrovani]

Ко је власник "Гаме"?

Већ неко време се питам ко стоји испред продуцентске куће "Гама ентертејмент груп"? Овакве ствари су незамисливе у уређеном свету, па ми није јасно зашто су надлежне државне институције уопште допустиле да се ова прича врти у наставцима. Хоћу да верујем да ће одлука Суда бити испоштована и да ће тиме бити заштићена права једног вансеријског аутора.