Preminuo novinar Marko Marković

Doajen srpskog sportskog novinarstva Marko Marković preminuo u Beogradu, u 76. godini posle duge i teške bolesti. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Posle duge i teške bolesti, u Beogradu je preminuo doajen srpskog sportskog novinarstva Marko Marković u 76. godini.

Marković je novinarstvom počeo da se bavi 1957. godine, a najveći deo karijere proveo je u Radio-televiziji Beograd (1962 -1995).

Tokom radnog veka prenosio je veliki broj fudbalskih utakmica i izveštavao sa 40 šampionata Evrope i sveta i Olimpijskih igara.

Bio je autor i voditelj kultne TV emisije "Indirekt", više radio i TV emisija o sportu, velikog broja intervjua i šest monografija.

Marković je bio i odgovorni urednik Sportskog programa TV Beograd, odgovorni urednik Sportskog programa RTS-a, kao i predsednik Udruženja sportskih novinara SRJ.

Dobitnik je nagrade "Svetozar Marković" Udruženja novinara Srbije, Oktobarske nagrade Beograda, Godišnje nagrade RTS-a, Nagrade za životno delo Udruženja sportskih novinara Srbije.

Od 1995. godine radio je na Televiziji Pink, gde je bio urednik sportske redakcije.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

broj komentara 37 pošalji komentar
(utorak, 27. dec 2011, 22:01)
anonymous [neregistrovani]

legenda sportskog novinarstva

slava mu

(ponedeljak, 26. dec 2011, 23:55)
prokucije [neregistrovani]

Legenda

Marko, hvala ti za sve!!!

(subota, 24. dec 2011, 13:21)
R,zivkovic,Rotterdam [neregistrovani]

Marko Markovic

Niko do sada nije dostigao nifo sportskog reportera, kao sto je bijo Marko markovic?!Ja nisam sportas,ne usmislu da nemogu bez Sporta,ali gase secam;1958 godine kda je prenosijo utakmicu Partizan C.zvezda bijo sam pripravnik u sluzbi unutrasnjig poslova!Njegov krupan glasje nadjacavao sve oko sebe!

(subota, 24. dec 2011, 11:20)
Nebojsa [neregistrovani]

Legenda!

Ziveo sam u vreme kad se radio vise slusao od televizije,a glas Marka Markovica se urezao od tada svima koji su voleli komentare utakmica koje je prenosio.Pocivaj u miru...blago onom ko dovijek zivi....

(subota, 24. dec 2011, 11:13)
Mimoza Zagreb [neregistrovani]

Veliki Marko

Otišao je veliki Marko, reporter bez granica,zasigurno najbolji na ovim prostorima. Odrastali smo uz njegove radio prijenose, divili se njegovom poznavanju nogometa i njegovoj sposobnosti da nama slušateljima prenese ono što se događa na terenu. Imao je čisti, prepoznatljiv glas, kao nitko do sada. Stvarno, bio je najbolji, sjećat ćemo ga se i bar ja ponekad poslušati njegov prijenos. Imam snimljen radio prijenos Zvjezda - Partizan iz 1976.godine kojega češće poslušam. Jako žalim za njim.

(subota, 24. dec 2011, 11:08)
anonymous [neregistrovani]

sport

Srpsko novinarstvo je izgubilo jednu legendu.Pamtimo ga po tome sto je radio.

(subota, 24. dec 2011, 10:17)
anonymous [neregistrovani]

Beogradjanin iz Slovenije

Naša tetka Vilja, čuvajući ovce u zadarskom zaledju, selu bez struje i vode - nepismena čobanica, ali tranzistorčić kojeg je dobila od naših gastarbajtera nije puštala ispod miške. Sve je znala - ceo tim Zvezde i Partizana, ali Marka Markovića je bio njen bog. Eto, draga legendo, večna ti slava i hvala!!!

(subota, 24. dec 2011, 10:14)
anonymous [neregistrovani]

Legendarni glas...

Legendarni glas,koji nikada necemo zaboraviti. Pocivaj u miru

(subota, 24. dec 2011, 09:23)
Djordje Civijas For Ever /Sharm el Sheik/ [neregistrovani]

Marko Markovic "Legenda-Sporta"

Dragi prijatelju Marko, pocivaj u miru sa andjelima...

(subota, 24. dec 2011, 09:22)
anonymous [neregistrovani]

pozdrav

Neka mu je laka zemlja.Veliki ljudi ne umiru!