Eksplozije ispred "Deltinih" objekata u Bugarskoj

Dv ekeslpozije dogodile su u bugarskom gradu Varni ispred dva objekta trgovinskog lanca "Pikadili", koji je u sastavu kompanije "Delta maks grup". Povređenih nema, oštećena su stakla i ulazna vrata objekata.

 

Policija je saopštila da radi na nalaženju počinilaca i da su, zbog uviđaja, oba objekta zatvorena, dok ostale prodavnice "Pikadilija" nesmetano rade.

Bombe su, kako navodi policija, eksplodirale oko četiri sata ujutru, u razmaku od deset minuta, i ne veruje da je cilj incidenta bio da izazove ozbiljnu štetu, već da nekog zastraši.

Saopštenje je izdala i kompanija Delta Holding, u kojoj očekuju brzu reakciju vlade Bugarske i zaštitu investicija kompanije koja posluje u skladu sa zakonima te zemlje.

Delta Holding je za nepunih godinu dana uložila u razvoj maloprodaje u Bugarskoj 70 miliona evra, zaposlila 1.500 radnika i planira da uloži još 150 miliona evra u naredne dve godine, podseća se u saopštenju kompanije.

Ukazuje se da je zato potrebno da vlada Bugarske obezbedi sve uslove za sigurno poslovanje srpskim kompanijama, kao što to bugarske kompanije imaju u Srbiji.

Kompanija Delta Holding napominje da je o događaju obavestila Vladu Srbije sa zahtevom da obavesti vladu Bugarske, ambasadora Bugarske u Srbiji, kao i predstavnike Evropske unije u Beogradu.

Bugarska novinska agencija Bgnes objavila je da je najveći trgovinski centar u Varni evakuisan zbog dojave o bombi, a zapadna štampa podseća da bugarske kriminalne grupe često koriste takve metode zastrašivanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво