Lajčak: Suđenje Karadžiću nije suđenje RS

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak izjavio je da suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću nije suđenje Republici Srpskoj, jer taj entitet nije Karadžićeva, već tvorevina Dejtonskog sporazuma.

"To je suđenje Karadžiću i svim zločincima koji su mu pomagali da počini strane zločine. Nije to suđenje ustavnom uređenju BiH, odnosno nijednom od entiteta", rekao je Lajčak Federalnoj televiziji.

"Nije tačno da je Republika Srpska Karadžićeva tvorevina. To je tvorevina Dejtonskog mirovnog sporazuma", ocenio je Lajčak. Prema njegovim rečima hapšenje Karadžića je propuštena prilika za normalizaciju međuetničkih odnosa u BiH.

"Dok god svi budemo pričali svoju priču i ne budemo spremni da čujemo i drugu stranu, vrtećemo se u istom krugu i kriviti druge, međunarodnu zajednicu, a nećemo sebe pogledati u ogledalo", rekao je Lajčak.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 06. avg 2008, 17:52) - Jovan Mirkovic U.S.A [neregistrovani]

Naivnost,

Naivnost Lajceka se svakodnevno sve vise i vise otkriva. Brutalnost Nkjegovog ponasanja prema Republike Srpske, i njenog naroda ja Ocigledna i nezaboravna.
Metla u ruke to je previse dobar posao za Lajceka.

(sreda, 06. avg 2008, 14:34) - anonymous [neregistrovani]

metlu u ruke Lajcaku

Bravo Miroslave, tako treba ...cvoku svima koji ne slusaju...resi se vec jednom tih okorelih nacionalista i te ratne glupe retorike, posalji ih sve na odmor negde u Tursku, Bugarsku ili bilo gde drugo samo nek su van Bosne, takvi zbilja vise ne trebaju toj nesretnoj i napacenoj zemlji Bosni...