Natpis "Ovo je Srbija" na spomen domu Ovčara ispisao Hrvat

Četiri ćirilična slova "S" kao i natpis "Ovo je Srbija" koji je u noći između nedelje i ponedeljka, osvanuo na vratima spomen doma Ovčara kod Vukovara, delo su 44-godišnjeg Hrvata D.R. javila je Hrvatska radiotelevizija (HRT), pozivajući se na izvore Policijske uprave vukovarsko-sremske.

Policija je kriminalističkom obradom došla do počinitelja kod koga su pronađene otuđene stvari sa Spomen-doma - hrvatska zastava i krunica - a otkriveno je i mesto gde je odbacio flomaster kojim je ispisao grafite, prenosi HRT.

Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan, izrazila je žaljenje zbog tog čina.

"Ni to nas neće obeshrabriti na putu izgradnje tolerancije i zajedništva u gradu Vukovaru, rekla je Buljan za HRT, dodavši da ima informaciju iz policije o uhvaćenom počinitelju i navela da je reč o psihički bolesnoj osobi.

Vandalizam se dogodio nekih 24 sata uoči trinaestogodišnjice akcije Oluja, koja se u Hrvatskoj obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti.

Predsednik Društva zatočenika srpskih koncentracionih logora, Danijel Rehak juče je izjavio da je to prvi put da su na Spomen domu na Ovčari ispisane poruke mržnje.

Agencija Hina juče je navela da su grafiti neprimerenog sadržaja kao i poruke mržnje, srazmerno česta pojava u Vukovaru, te da su polaznici Međunarodne letnje škole "Ponovo izgraditi zajednicu " prošlog četvrtka prebrojavali takve natpise na više desetina vukovarskih fasada.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 06. avg 2008, 12:21) - budva75 [neregistrovani]

lako im je sad

lako je sada svima graditi i pozivati na mir i toleranciju, razumevanje i saradnju kada su svi dobili to sto su zeleli, osim srbijei srpskog naroda, naravno.
jesu li srbi zaista toliko ludi da predju preko svega?

(sreda, 06. avg 2008, 09:52) - anonymous [neregistrovani]

*istina

Naravno da je Srbija.

(sreda, 06. avg 2008, 09:33) - fLUFFY R.G. anonymous [neregistrovani]

Grafiti u Vukovar

Dali je ta gradonacelnica V ukovara dala objasnjene zasto je taj covek psikicki bolestan ?Zato sto ne moze da zaboravi zlocin koji je napravljen kao gradonacelnica Buljak, jer on ima jos nesto ,tro covecanstva u sebi. l

(sreda, 06. avg 2008, 09:16) - Rada anonymous [neregistrovani]

Vendolizam u Vukovaru

Nije taj covek psihicki bolestan vec ga tisti skriven i zaboravljen kriminal koji je ucinjen u Vukovaru i drugim mestima gde je srpski narod zene deca starci gazeni ubijani a njihova krv prata sa cisternama hlorne vode.Njega to tisti jer su svi zaboravili, on to napominje familije i sve koji o tome znaju da se probude i traze sud i tome zlocinu.

(utorak, 05. avg 2008, 19:23) - anonymous [neregistrovani]

*

Шта су душебрижници остали без коментара?