Pretučeni italijanski turisti u Hrvatskoj

Petoro italijanskih turista pretučeno je na ostrvu Katina, na jugu Hrvatske, nakon rasprave oko računa sa vlasnikom lokalnog restorana, piše milanski list "Korijere dela sera".

Milanski list "Korijere dela sera" piše da su petorica italijanskih turista pretučeni na ostrvu Katina, na jugu Hrvatske, zbog rasprave oko računa sa vlasnikom restorana.

U tekstu pod naslovom: "Hrvatska: Pretukli italijanske turiste kad su zatražili račun u restoranu", novinarka Elvira Teranova je kolegama prepričala traumatično iskustvo sa letovanja u Hrvatskoj.

Teranova je rekla da je do incidenta došlo u restoranu "Akvarijus", na ostrvu Katina unutar Parka prirode Telašćica, u prolazu Mala Proversa, ali se priče koje su ispričali Italijani i vlasnik restorana, očekivano razlikuju.

Do incidenta je došlo na kraju večere, kada je grupi od devet Italijana ispostavljen račun od 3.336 kuna, ali u restoranu nisu primali kartice.

Italijani su onda rekli da će da plate gotovinom, u evrima, pa je osoblje "Akvarijusa" ceh preračunalo po kursu od 7,16 kuna za evro - u 466 evra.

Gosti su tada zatražili račun, ali ga nisu dobili, na šta vlasnik restorana Zoran Ramov, tvrdi da su turisti hteli da se cenkaju oko računa, pa su na kraju platili u kunama, a tražili račun u evrima, što on nije mogao da im izda.

Ramov je potvrdio da je do incidenta došlo, ali ne zbog računa, već zato što su gosti sa Sicilije bili "iritantni i naljutili su sve u restoranu".

Svađa oko računa rezultirala je time da, i pored prethodnog dogovora, iz "Akvarijusa" goste nisu hteli da prebace nazad na jedrilicu.

Ogorčeni Italijani su tada ugostitelju rekli da će pozvati policiju, nakon čega je došlo do guranja i udaranja.

O incidentu je obaveštena i italijanska ambasada u Hrvatskoj.

Kako prenose hrvatski mediji, ministar turizma Damir Bajs je rekao da se "ovakvo ponašanje prema gostima u Hrvatskoj ne može i neće tolerisati".

Ministar Damir Bajs uputio je službeno izvinjenje zbog napada na italijanske turiste u kojem se navodi kako "najoštrije osuđuje ovakav nasilan čin".

Incident sa italijanskim turistima, jedan je u nizu koji su se u poslednje vreme dogodili na hrvatskom primorju. Nedavno je u Dubrovniku, prilikom snimanja dokumentarnog fillma, napadnut slavni češki filmski režiser, oskarovac Jirži Mencl.

Prethodno je jednom beogradskom advokatu ispred hotela u istom gradu razlupan automobil, a policija je uhapsila izgrednike.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво