Hrvatska: Izvini Jirži

Hrvatska žali zbog napada na reditelja Jiržija Mencla u Dubrovniku. Češki "oskarovac" dobio batine dok je snimao dokumentarac "Volim Hrvatsku".

Hrvatska izražava žaljenje zbog prošlonedeljnog napada na reditelja Jiržija Mencla u Dubrovniku.

Čuveni reditelj je u Dubrovniku snimao dokumentarac "Volim Hrvatsku", kada su ga napali vlasnici jednog restorana, pošto je kamerman iz njegove ekipe zaklonio reklamu tog objekta. U svađi koja je potom nastala, Mencla je udario vlasnikov sin.

Mencl incident nije prijavio hrvatskoj policiji, ali da su policijski službenici i pored toga, obavili razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji je napao režisera i delom njegove snimateljske ekipe.

Reagujući na pisanje čeških medija, koji preporučuju Česima da zbog takvih incidenata ne putuju u Hrvatsku, hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju ističe da je reč o pojedinačnom incidentu koji je prošao bez težih posledica.

Menclu je izvinjenje prvo uputio ministar turizma Hrvatske Damir Bajs. On je rekao da je "neprimereno da se tako što desi osvedočenom prijatelju Hrvatske", pošto je reditelj, na poziv iz Hrvatske, došao da snima dokumentarne filmove o hrvatskom turizmu.

Jirži Mencl je do sada više puta dolazio u Dubrovnik gde je prilikom Dubrovačkih letnjih igara režirao pozorišne komade "Hamlet" i "Nemoćnika u pameti".

broj komentara 13 pošalji komentar
(četvrtak, 13. avg 2009, 22:02) - anonymous [neregistrovani]

sad i Mencl zna

Sad i gospodin Mencl zna nesto vise o ljubavi. Ako mu nije jasno, sam je kriv.

(sreda, 12. avg 2009, 18:10) - Igor [neregistrovani]

Pa šta

Volimo i mi vas, kao vi nas :-)

(sreda, 12. avg 2009, 12:04) - Velibor Petković [neregistrovani]

Opšta nemoć!

Ko je sad ovde "Nemoćnik u pameti", siledžija koji je raspalio po Menclu zbog zaklonjene reklame ili sam Jirži koji snima filmove s kič naslovima "Volim Hrvatsku". Što bi rekao Aristofan, "Neka se ne zaljubljuje onaj koji nije spreman da pati!"
Srećne ti bubotke, češki junače, više nam se sviđaju tvoji "Strogo kontrolisani vozovi", "Striženo, košeno", "Selo moje malo", nego karirana stolnjak ljubav prema Croatii.

(sreda, 12. avg 2009, 10:51) - AleksandarRS [neregistrovani]

!

Nije tacno da je to "pojedinacna" stvar!?

(sreda, 12. avg 2009, 10:47) - Пера [neregistrovani]

Шта се може купити од извињења?

нема ништа од "извини" док се не види какве су санкције предузете према хулиганима.

(sreda, 12. avg 2009, 08:18) - anonymous [neregistrovani]

Koliko treba?

хрватско Министарство спољних послова у саопштењу истиче да је реч о појединачном инциденту који је прошао без тежих последица

Koliko puta treba da se desi pa da ne bude pojedinačni incident?

(sreda, 12. avg 2009, 00:45) - anonymous [neregistrovani]

Divlji Zapad u Hrvatskoj

Volim te, pusti me da nađem srcu lek...

(utorak, 11. avg 2009, 23:26) - anonymous [neregistrovani]

Bez stida i ponosa

Nakon ovog napada treba snimiti film "Nemocnik bez pameti"...

(utorak, 11. avg 2009, 20:20) - anonymous [neregistrovani]

komentar

Nezavisno od ovog dogadjaja u Hrvatskoj vlada veliki nacionalizam i omalovazavanje svega sto nije hrvatsko! Pogledajte njihove programe i emisije nijesu nimalo objektivni i profesionalni, njihovi naslovi i komentari novinara su skandalozni i neprimjereni, a da ne pricam o sportskim dogadjajima i tako dodatno pale i onako zapaljeni narod!

(utorak, 11. avg 2009, 16:50) - anonymous [neregistrovani]

Pa sta?

U nasem slucaju je malo drugacije .... Posto mi jedni drugima naizmenicno to radimo ! Od prilike svakih 50-ak godina se pokoljemo po malo !