Hrvatska: Izvini Jirži

Hrvatska žali zbog napada na reditelja Jiržija Mencla u Dubrovniku. Češki "oskarovac" dobio batine dok je snimao dokumentarac "Volim Hrvatsku".

Hrvatska izražava žaljenje zbog prošlonedeljnog napada na reditelja Jiržija Mencla u Dubrovniku.

Čuveni reditelj je u Dubrovniku snimao dokumentarac "Volim Hrvatsku", kada su ga napali vlasnici jednog restorana, pošto je kamerman iz njegove ekipe zaklonio reklamu tog objekta. U svađi koja je potom nastala, Mencla je udario vlasnikov sin.

Mencl incident nije prijavio hrvatskoj policiji, ali da su policijski službenici i pored toga, obavili razgovor s vlasnikom ugostiteljskog objekta koji je napao režisera i delom njegove snimateljske ekipe.

Reagujući na pisanje čeških medija, koji preporučuju Česima da zbog takvih incidenata ne putuju u Hrvatsku, hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova u saopštenju ističe da je reč o pojedinačnom incidentu koji je prošao bez težih posledica.

Menclu je izvinjenje prvo uputio ministar turizma Hrvatske Damir Bajs. On je rekao da je "neprimereno da se tako što desi osvedočenom prijatelju Hrvatske", pošto je reditelj, na poziv iz Hrvatske, došao da snima dokumentarne filmove o hrvatskom turizmu.

Jirži Mencl je do sada više puta dolazio u Dubrovnik gde je prilikom Dubrovačkih letnjih igara režirao pozorišne komade "Hamlet" i "Nemoćnika u pameti".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво