Presude za ubistvo Slavoljuba Šćekića

Viši sud u Podgorici osudio je danas zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, na po 30 godina zatvora Sašu Boretu, Ljuba Bigovića i Ljuba Vujadinovića. Miljan Šćekić koji je optužen da je pucao na inspektora osućen na tri godine, koju je, čekajući presudu, odslužio.

Zbog ubistva policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića 2005. godine, Viši sud u Podgorici osudio je Sašu Boretu, Ljuba Bigovića i Ljuba Vujadinovića na po 30 godina zatvora.

Iako je, prema optužnici, označen da je pucao u policijskog inspektora, Milan Šćekić osuđen je na trogodišnju kaznu zatvora, koju je, čekajući presudu, već odslužio.

Porodica ubijenog inspektora je posle izricanja oslobađajuće presude Milanu Šćekiću demonstrativno napustila sudnicu uz opasku da je ubica osuđen na samo tri godine zatvora jer ga štiti premijer Crne Gore.

"Organizatori su dobili po 30 godina, a izvršilac koji ga je mučki ubio ispred kuće sa toliko metaka osuđen je na samo tri godine. Zar to nije sramno? Moraćemo mi da tražimo pravdu", rekao je Zoran Šćekić, brat ubijenog inspektora. 

Zbog zločinačkog udruživanja na 20 godina zatvora osućen je i Alan Kožar, dok je Dušanka Vujović iz Herceg Novog osuđena na dve godine zatvora zbog neovlašćenog držanja oružja.

Slavoljub Šćekić je ubijen 2005. godine na kućnom pragu, iz zasede.

Policijski inspektor Slavoljub Šćekić vodio je istragu serije bombaških napada na gradilište luksuznog hotela Splendid u Bečićima.

broj komentara 0 pošalji komentar