Smenjen Miljan Mugoša

Sin gradonačelnika Podgorice Miljan Mugoša povučen je sa funkcije trećeg sekretara ambasade Crne Gore u SAD, zbog učešća u incidentu sa novinarima.

Crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova odlučilo je da svog službenika Miljana Mugošu povuče sa funkcije trećeg sekretara ambasade Crne Gore u Vašingtonu, zbog njegovog učešća u incidentu sa novinarima podgoričkog lista "Vijesti".

Ministarstvo je saopštilo da takvom odlukom ne želi da prejudicira ishod pokrenutog sudskog postupka protiv Mugoše, protiv koga je Tužilaštvo zatražilo sprovođenje istrage.

Odluka o povlačenju Miljana Mugoše donesena je nakon što je sa njim obavljen razgovor o incidentu u kome je, u noći između srede i četvrtka, učestvovao zajedno sa svojim ocem, gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom.

Crnogorska policija saopštila je da će podneti krivičnu prijavu protiv Miljana Mugoše, sina gradonačelnika Podgorice, zbog sumnje da je fizički napao urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića i naneo mu tešku telesnu povredu.

Policija "sumnja" da je Miljan Mugoša napao Jovovića i udario ga "otvorenom šakom" zbog čega je gradonačelnikov sin iste večeri priveden u policiju i saslušan.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša negirao je da je zajedno sa sinom i vozačem napao urednika i fotoreportera lista "Vijesti", i saopštio da je "spreman da snosi posledice ukoliko se utvrdi" da postoji njegova odgovornost.

Mugoša je rekao da "nije istina" da su on, njegov sin i vozač napali novinara i fotoreportera podgoričkog dnevnika , "već da je danima praćen od strane nepoznatih ljudi, koji se skrivaju u žbunju po mračnim ćoškovima podgoričkih zgrada".

Tužilaštvo je podnelo zahtev da istražni sudija sprovede istragu i protiv novinara "Vijesti" Mihaila Jovovića, i ocenilo da nema osnova za pokretanje istrage protiv Miomira Mugoše.

Redakcija lista "Vijesti" je saopštila da će podneti krivičnu prijavu protiv Miomira Mugoše, njegovog sina Miljana i gradonačelnikovog vozača Dragana Radonjića zbog fizičkog napada na novinare Jovovića i Pejovića.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво