Smenjen Miljan Mugoša

Sin gradonačelnika Podgorice Miljan Mugoša povučen je sa funkcije trećeg sekretara ambasade Crne Gore u SAD, zbog učešća u incidentu sa novinarima.

Crnogorsko Ministarstvo inostranih poslova odlučilo je da svog službenika Miljana Mugošu povuče sa funkcije trećeg sekretara ambasade Crne Gore u Vašingtonu, zbog njegovog učešća u incidentu sa novinarima podgoričkog lista "Vijesti".

Ministarstvo je saopštilo da takvom odlukom ne želi da prejudicira ishod pokrenutog sudskog postupka protiv Mugoše, protiv koga je Tužilaštvo zatražilo sprovođenje istrage.

Odluka o povlačenju Miljana Mugoše donesena je nakon što je sa njim obavljen razgovor o incidentu u kome je, u noći između srede i četvrtka, učestvovao zajedno sa svojim ocem, gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom.

Crnogorska policija saopštila je da će podneti krivičnu prijavu protiv Miljana Mugoše, sina gradonačelnika Podgorice, zbog sumnje da je fizički napao urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića i naneo mu tešku telesnu povredu.

Policija "sumnja" da je Miljan Mugoša napao Jovovića i udario ga "otvorenom šakom" zbog čega je gradonačelnikov sin iste večeri priveden u policiju i saslušan.

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša negirao je da je zajedno sa sinom i vozačem napao urednika i fotoreportera lista "Vijesti", i saopštio da je "spreman da snosi posledice ukoliko se utvrdi" da postoji njegova odgovornost.

Mugoša je rekao da "nije istina" da su on, njegov sin i vozač napali novinara i fotoreportera podgoričkog dnevnika , "već da je danima praćen od strane nepoznatih ljudi, koji se skrivaju u žbunju po mračnim ćoškovima podgoričkih zgrada".

Tužilaštvo je podnelo zahtev da istražni sudija sprovede istragu i protiv novinara "Vijesti" Mihaila Jovovića, i ocenilo da nema osnova za pokretanje istrage protiv Miomira Mugoše.

Redakcija lista "Vijesti" je saopštila da će podneti krivičnu prijavu protiv Miomira Mugoše, njegovog sina Miljana i gradonačelnikovog vozača Dragana Radonjića zbog fizičkog napada na novinare Jovovića i Pejovića.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 08. avg 2009, 06:19) - Novi Sad [neregistrovani]

Manja steta

Proracuni su pokazali da je porodicu Mugosa trenutno mnogo manja steta da ostane bez mesta u ambasadi u Vasingtonu, nego bez mesta gradonacelnika! A za malog ce se za koji mesec naci neko bolje mesto, ipak je to fin, miran, tolerantan i skolovan decko koji je adekvatan za svaku potencijalnu visoku funkciju... :-)

(subota, 08. avg 2009, 02:43) - komsija [neregistrovani]

ali samostalna

najljepse je ovako, vi pazite vasu avliju, a mi cemo nasu. Tako smo najmirniji i vi i mi. Samo da ste nam zdravo!

(subota, 08. avg 2009, 00:12) - 55 [neregistrovani]

Zemlja cuda

...gradonacelnici se tuku sa novinarima po ulicama

(petak, 07. avg 2009, 22:13) - anonymous [neregistrovani]

Zemlja cuda

Da da, tu je dobio otkaz ali ce zato sad da dobije neko ambasadorsko mjesto... Isti slucaj kao sa bivsim zamjenikom ministra policije Abidom Crnovrsaninom. Njegov je sin napravio problem u Bijelom Polju, pobio se sa policijom a Abidaga kasnije postrojio cio SUP posibao pola smjene i kasnije dobio zasluzen otkaz.
Danas je ambasador Crne Gore u Njemackoj... :-)

(petak, 07. avg 2009, 21:34) - anonymous [neregistrovani]

Zemlja cuda

Crna Gora - Zemlja cuda; sto ne moze recju to moze sakom ili utokom! Vazda zanimacije.

(petak, 07. avg 2009, 20:12) - pozdrav iz bgd [neregistrovani]

vlast u rukama nekoliko porodica

Crnom Gorom vlada nekoliko moćnih porodica (klanova, plemena ili kako god). Oni među sobom raspodeljuju vlast, novac i uticaj tako da nije neobično kada je npr. otac gradonačelnik, a sin vioski funkcioner u diplomatiji. Najgore od svega je to što se takve stvari među građanima prihvataju normalno i prirodno.

(petak, 07. avg 2009, 19:17) - anonymous [neregistrovani]

bas lepo

sin gradonacelnika Podgorice je sekretar ambasade Crne Gore u SAD :( privatna drzava Mila Djukanovica i njegove klike

(petak, 07. avg 2009, 19:14) - Miro Markovic [neregistrovani]

Ziveo Djukanistan!


Kakvi mafijasi!!!!!