Osuda Komšićeve izjave

Predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao da izjava Željka Komšića o jednom predsedniku BiH "potvrđuje kontinuitet njegovog destruktivnog i antiustavnog političkog delovanja". Izjava o jednom predsedniku smešna, ocenio srpski član Predsedništva Nebojša Radmanović.

Predsednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović ukazuje da izjava člana Predsedništva BiH Željka Komšića o jednom predsedniku BiH potvrđuje kontinuitet njegovog destruktivnog i često antiustavnog političkog delovanja.

Kako prenosi RTRS, Kuzmanović smatra da Komšić na taj način pokušava da se dodvori potencijalnim biračima pred predstojeće izbore.

Komšićevi pozivi za ukidanje Predsedništva BiH, ukazuje Kuzmanović, samo su providan paravan za stvarne namere, ne samo njegove, nego i većine sarajevskih političara.

"Radi se o težnji za dominacijom i majorizacijom", ocenio je Kuzmanović i upozorio da je to "stara i bajata antidejtonska ideja" radikalnog sarajevskog političkog kruga. On je naglasio da predstavnici RS neće dozvoliti bilo kakve promene Ustava koje su štetne po interese RS i srpskog naroda.

Hrvatski član Predsedništva Željko Komšić izjavio je juče da će posle opštih izbora u BiH, zakazanih za 3. oktobar, neminovno doći do ustavnih promena koje bi trebalo da obezbede da ta država ima predsednika.

"Ovoj zemlji trebaju ustavne promene, počev od institucije u kojoj ja sedim. Mislim da BiH treba da ima jednog predsednika i čak mislim da mu ne trebaju ni potpredsednici", rekao je Komšić sarajevskom Oslobođenju.

Član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović smatra da je izjava Komšića "smešna", napominjući da se prvo mora poštovati Ustav BiH, pa tek onda razgovarati o "nekim malim dogradnjama".

Ta Komšićeva izjava, rekao je Radmanović za Glas Srpske, "stara je sarajevska teza i o tome nema nikakvog razgovora, jer svi moraju da imaju u vidu složenu strukturu BiH i postojanje dva entiteta i tri konstitutivna naroda".

Prema oceni Radmanovića, Komšić i njegova SDP predlažu neprihvatljive stvari i ne poštuju Srbe, kao konstitutivninarod u BiH.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво