U Makedoniji uhapšeno 12 krijumčara ljudi

Makedonska policija uhapsila je 12 osoba osumnjičenih da su deo kriminalne mreže, koja je u regionu organizovala prebcivanje ilegalnih imigranata do zemalja zapadne Evrope.

Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapšeno dvanaest osoba, osumnjičenih da su deo kriminalne mreže, koja je u regionu organizovala prebcivanje ilegalnih imigranata do zemalja zapadne Evrope.

Među uhapšenima jedan makedonski policajac, saopštio je makedonski MUP.

Tom akcijom je razbijena međunarodna kriminalna grupa koju su činili makedonski, srpski, kineski i grčki državljani.

Kako je saopštio makedonski MUP, oni su duže vreme krijumčarili imigrante pokrelom iz Kine preko Srbije i Makedonije u Grčku, a krajnje odredište su bile zemlje zapadne Evrope.

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski rekao je za agenciju Beta da je akcija preduzeta u okviru koordinirane zajedničke operacije u regionu sa MUP-om Srbije.

Operacija je koordinirana preko regionalnog centra za borbu protiv prekograničnog kriminala SECI, čije je sedište u Bukureštu. U operaciji je u zemljama regiona uhapšeno je ukupno 24 osoba.

Istraga je utvrdila da su osumnjičeni od novembra 2008. do maja 2009. godine prokrijumčarili 35 kineskih državljana.

Imigranti su iz Srbije prebacivani ilegalnim putevima u blizini Kumanova u Makedoniju, odakle su zatim prevoženi do makedonsko-grčke granice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи