Mujezinović novi premijer Federacije BiH

Predstavnički dom Federalnog parlamenta potvrdio da je novi premijer Federacije Bosne i Hercegovine funkcioner Stranke demokratske akcije Mustafa Mujezinović.

Funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Mustafa Mujezinović zvanično je danas postao novi premijer Federacije Bosne i Hercegovine nakon što je dosadašnji premijer Nedžad Branković krajem maja podneo neopozivu ostavku.

Mujezinovićevo imenovanje potvrdio je Predstavnički dom Federalnog parlamenta na vanrednoj sednici u Sarajevu sa 62 glasa za, 13 protiv i devet uzdržanih glasova, preneli su sarajevski mediji.

Protiv su glasali poslanici najveće opozicione stranke - Socijaldemokratske partije BiH.

Mujezinović je bivši guverner Kantona Sarajevo i nekadašnji ambasador BiH u Maleziji.

Mesto premijera u Federaciji BiH upražnjeno je nakon što je pre petnaestak dana ostavku na tu funkciju podneo Nedžad Branković, protiv koga je podignuta optužnica zbog zloupotrebe položaja u vreme kada je bio direktor sarajevskog preduzeća "Energoinvest".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво