Mujezinović kandidat za premijera FBiH

Predsedništvo Stranke demokratske akcije BiH dalo podršku Mustafi Mujezinoviću, bivšem guverneru Kantona Sarajevo da se kandiduje za premijera Federacije BiH.

Kandidat za novog premijera Federacije BiH je Mustafa Mujezinović, koga je predložila vladajuća Stranka demokratske akcije.

Mujezinović je bivši guverner Kantona Sarajevo, nekadašnji ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji, a trenutno obavlja poslove savetnika u Razvojnoj banci Federacije BiH.

Mujezinović je rekao da je prethodna dva dana razgovarao sa predsednikom stranke Sulejmanom Tihićem i dodao da je spreman prihvatiti funkciju premijera FBiH, prenose federalni mediji.

"U ova dva dana sam razgovarao sa Tihićem. Pitao me da li sam spreman prihvatiti premijersku funkciju i rekao sam da jesam", rekao je Mujezinović.

Dodao je da je ponudu za funkciju federalnog premijera prihvatio, jer smatra da svoje sposobnosti može iskoristiti da pomogne FBiH.

Mesto premijera u Federaciji BiH upražnjeno je nakon što je pre petnaestak dana ostavku na tu funkciju podneo Nedžad Branković, protiv koga je podignuta optužnica zbog zloupotrebe položaja u vreme kada je bio direktor sarajevskog preduzeća "Energoinvest".

broj komentara 0 pošalji komentar