Slovenija ne prodaje "Petrol"

Slovenija ne namerava da proda naftnu industriju "Petrol" ruskom "Gaspromu", izjavio ministar privrede Matej Lahovnik. U slovenačkim medijima pojavile se informacije da je za kupovinu te slovenačke kompanije zainteresovan ruski "Gasprom".

Slovenački ministar privrede Matej Lahovnik izjavio je da država ne namerava da proda naftnu industriju "Petrol" ruskom "Gaspromu".

Informacije da je za kupovinu te slovenačke kompanije zainteresovan ruski "Gasprom" pojavile su se poslednjih dana u medijima.

Predsednik uprave "Gasproma" Aleksej Miler je u razgovorima sa novinarom lista "Delo" izjavio da je ponuda za kupovinu akcija došla iz Slovenije ali pritom nije otkrio ko je ponudu dao, niti o kojoj ceni je reč.

"Država ne prodaje i ne namerava prodati svoje učešće u Petrolu", rekao je u u izjavi za RTV Slovenije ministar privrede Lahovnik, koji je naglasio da o tome prošle nedelje u Sankt Peterburgu nije razgovarao sa predsednikom uprave Gasproma.

"Ni jednom rečju se nismo dotakli pitanja Petrola", rekao je Lahovnik, i dodao da "naravno svaki akcionar može ponuditi svoj udeo bilo kome, ali je činjenica da država svoje akcije ne nudi, a treba reći i da će svako, ko bi želeo da kupi učešće u Petrolu, morati da poštuje postojeću zakonsku regulativu Republike Slovenije."

Država preko svojih paradržavnih fondova, Kapitalskog i Odštetnog fonda, raspolaže sa trideset odsto akcija Petrola.

broj komentara 0 pošalji komentar