Novi slučajevi pedofilije u Hrvatskoj

Hrvatska policija uhpasila je u Osijeku par osumnjičen za seksualno zlostavljanje maloletne devojčice. Ovo je četvrti ovakav slučaj u Hrvatskoj u poslednjih desetak dana.

Policija i dečiji psiholozi u Hrvatskoj pozivaju roditelje na veći oprez i razgovor sa decom kako bi se ovakvi slučajevi na vreme uočili.

Vanbračni supružnici, 63-godišnji muškarac, državljanin Republike Srbije i 39-godišnja žena, državljanka BIH, sa prebivalištem u Rijeci, osumnjičeni su da su seksualno iskorištavali 13-godišnju kćerku svojih kućnih prijatelja.

Policija sumnja da je par devojčicu zlostavljao pune četiri godine, a zbog zaštite njene porodice nisu hteli da otkriju detaljnije informacije.

Supružnici su prvo upoznali roditelje devojčice koja je tada imala devet godina, a zatim su dete namamili poklonima. Roditelji, koji su, prema navodima u lošoj finansijskoj situaciji, nisu znali ništa o strahotama kroz koje im dete prolazi.

Najmanja kazna koju ovaj par iz Rijeke može da dobije može biti tri godine zatvora bezuslovno.

Uhapšen pedijatar osumnjičen za pedofiliju

Pre dva dana 62-godišnji pedijatar iz Nove Gradiške uhapšen je u selu Podravska Moslavina nedaleko od Osijeka zbog sumnje da je bludničio nad 15-godišnjim dečakom.

Ovaj lekar dobio je danas u Opštinskom sudu u Osijeku kaznu od godinu dana zatvora. Presuda je, međutim, nepravomoćna pa su doktora pustili iz pritvora, a donošenje pravomoćnosti presude očekuje se tek u septembru.

Jedina kazna za sada mu je otkaz u dve seoske ambulante gde je kao pedijatar radio na zameni. Imao je sve potrebne dozvole za rad iako je do sada čak tri puta osuđivan: zbog primanja mita, zadovoljavanja pohote nad detetom i nepružanja medicinske pomoći.

Pre dva dana uhapšen je i 57-godišnji čovek iz Virovitice zbog sumnje da je u protekla dva meseca činio bludne radnje nad 13-godišnjom i 15-godišnjom devojčicom.

U Slavoniji se tako nastavlja lov na pedofile. Nedavno je u Vinkovcima uhapšen stariji muškarac koji se samozadovoljavao pred decom na vinkovačkom gradskom bazenu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи